Emas berpotensi untuk jatuh lagi minggu depan

Yup. Ni bukan saya sorang yang cakap. Tapi pendapat yang sama di share oleh kebanyakan para analis di Wall Street. Saya petik sikit apa dieorang cakap ye;

  • “We’re looking for a break lower to the downside,” said Ralph Preston, principal with Heritage West Financial.
  • Phil Flynn, senior market analyst with at Price Futures Group, said gold remains vulnerable.
    “Gold can’t get a break,” Flynn said. “Even with the expected Fed rate hike, the dollar soared on strong U.S. economic data. The [gold] market broke out to the downside, leaving it vulnerable for further losses next week.”
  • Kevin Grady, president of Phoenix Futures and Options LLC, sees potential for December gold to retest the August lows below $1,168 an ounce.
  • Independent technical analyst Darin Newsom also sees a retest of last month’s lows.
    “December gold moved to a new four-week low of $1,184.30 (so far) this week,” Newsom said
    Friday morning. “That opens the door to test the previous low of $1,167.10.”
  • Mark Leibovit, editor of the VR Gold Letter, sees gold under $1,172, commenting: “I am a bear.”

Kebanyakannya juga mengatakan punca utama nya ialah dari kekuatan US Dollar dan Fed yang semakin optimis.

Untuk artikel asal, anda boleh baca di sini:

http://www.kitco.com/news/2018-09-28/Wall-St-Bearish-Main-St-Split-On-Gold-Prices.html

Anda pula bagaimana? Sudah bersedia untuk memborong emas? Jika perlukan bantuan saya, wasap saya terus di nombor 0129965946.

Terima kasih.

Promosi menjadi dealer Public Gold sempena Hari Kemerdekaan ke 60

Salam.

Peluang untuk anda menjadi dealer Public Gold dengan harga diskaun telah kembali.

Sekarang, sempena Hari Kemerdekaan ke 60, anda boleh menjadi dealer Public Gold dengan hanya pembelian 60 gram GAP.

Dengan menjadi dealer, anda juga berhak untuk mendapat rebat 1% ke atas semua pembelian emas dan perak di Public Gold selain mendapat komisyen 1% sekiranya anda memperkenalkan (introduce) kawan-kawan anda untuk membuat pembelian di Public Gold.

Mudah bukan?

Hubungi saya di nombor 012-9965946 untuk menjadi dealer sekarang.

 

Cara-cara membuka GAP akaun di Public Gold yang paling mudah

Salam semua.

Saya nak kongsikan dengan anda semua kaedah atau cara-cara untuk membuka GAP akaun di Public Gold yang paling senang.

  1. Buka website Public Gold. Tengok harga GAP.
  2. Anda nak start berapa gram? 1 gram? 5 gram? 10 gram? Boleh je.
  3. Bukak maybank2u. Bank in kan amaun nya ke akaun Public Gold (No akaun: 5571 3923 8048). Contoh; 1 gram = RM187 x 10 gram (yg anda nak beli) = RM1870.
  4. Ambik gambar payment yang anda telah buat.
  5. Wasap slip payment ke nombor 012-3876919 beserta nama penuh, IC ,email dan introducer : Noor Shufaad (PG5467)
  6. Tunggu email confirmation dari PG.
  7. Kalau lambat sangat, telefon nombor tadi balik. dan cakap dengan Suhaila atau El atau Kelvin. Apa2 hal, roger dieorang.

Untuk kaedah lain, next time saya ajar ye. Ni kaedah paling mudah. Berenti tepi jalan pun boleh buat.

Cuba ye!

Shufaad – Master Dealer Public Gold (PG005467)