05 May

Cara-cara membuka GAP akaun di Public Gold yang paling mudah

Salam semua.

Saya nak kongsikan dengan anda semua kaedah atau cara-cara untuk membuka GAP akaun di Public Gold yang paling senang.

  1. Buka website Public Gold. Tengok harga GAP.
  2. Anda nak start berapa gram? 1 gram? 5 gram? 10 gram? Boleh je.
  3. Bukak maybank2u. Bank in kan amaun nya ke akaun Public Gold (No akaun: 5571 3923 8048). Contoh; 1 gram = RM187 x 10 gram (yg anda nak beli) = RM1870.
  4. Ambik gambar payment yang anda telah buat.
  5. Wasap slip payment ke nombor 012-3876919 beserta nama penuh, IC ,email dan introducer : Noor Shufaad (PG5467)
  6. Tunggu email confirmation dari PG.
  7. Kalau lambat sangat, telefon nombor tadi balik. dan cakap dengan Suhaila atau El atau Kelvin. Apa2 hal, roger dieorang.

Untuk kaedah lain, next time saya ajar ye. Ni kaedah paling mudah. Berenti tepi jalan pun boleh buat.

Cuba ye!

Shufaad – Master Dealer Public Gold (PG005467)

03 Mar

Kelas Analisis Teknikal Harga Emas bulan Mac 2017

Salam.

Bagi yang belum berkesempatan untuk mengikuti kelas ini, next class akan di adakan pada 18 Mac 2017 (sabtu) di TheCandles, Sunway bermula jam 9.30 am sehingga jam 5.00 pm.

Yuran untuk kelas ini hanyalah RM250 sahaja.

Bagi yang berminat, anda boleh menghubungi saya di talian 012-9965946.

TQVM

20 Feb

Terima kasih traders di Sabah – Kota Kinabalu & Sandakan!

Minggu lepas sy berkesempatan untuk berkunjung ke Sabah, lebih tepat lagi ke Kota Kinabalu untuk berjumpa dengan para traders dan wannabe traders di Starbuck, Warisan Square.

Alhamdulillah, saya nampak masing-masing begitu bersemangat untuk menjadi seorang trader – lebih tepat lagi, trader yg profit. Ada di antara mereka yang sudah 3-4 tahun menjadi trader tetapi masih lagi belum konsisten. Ada juga yang baru hendak mengenali dunia trading tapi nampak begitu teruja.

Insya Allah with a lot of practise, saya yakin mereka akan berjaya.

Next stop sy ke Sandakan untuk ke kelas Analisis Teknikal Harga Emas. Kelas ini khusus untuk mereka yang ingin menjadi pelabur emas yang bijak – menggunakan ilmu analisis teknikal untuk membeli emas fizikal Public Gold.

Oleh kerana kelas ini adalah kelas basic, maka ianya senang di ikuti oleh para pelajar yang rata-rata tidak mempunyai basic langsung. Mudah, ringkas dan menepati objektif.

Terima kasih Sabah! Kita berjumpa di lain hari. Insya Allah!

16 Feb

Harga emas dunia boleh meningkat lagi

Salam.

Berdasarkan kepada pergerakan harga semasa, saya melihat tiada masalah untuk harga emas meningkat ke paras $1250. Dan jika paras ini berjaya di pecahkan (breakout), maka resistance zone $1300/05 akan menjadi sasaran seterusnya.

Salah satu faktor kepada kenaikan ini adalah di sebabkan adanya tanda-tanda penurunan di USD Index. Penurunan yang lebih ekstrem boleh berlaku sekiranya pattern head and shoulder berjaya di bentuk dan gap bertarikh 14 Nov 2016 berjaya di close.

Soalan nya. Sudahkan anda membeli emas; spot & fizikal?

07 Feb

Kelas Analisis Teknikal Harga Emas bulan Februari 2017

Salam.

Bagi yang berminat untuk mengikuti kelas Analisis Teknikal Harga Emas, anda boleh hadir ke lokasi dan tarikh seperti berikut:

  1. The Pavillion Hotel, Sandakan
    • Tarikh: 11 Feb (Sabtu)
    • Masa: 12.00 pm – 6.00 pm
    • Fee: RM250
  2. TheCandles, Sunway
    • Tarikh: 26 Feb (Ahad)
    • Masa: 9.30 am – 5.00 pm
    • Fee: RM250

Tempat adalah terhad kepada 20 orang peserta sahaja. Untuk pendaftaran, sila hubungi 012-9965946.

Terima kasih.

05 Dec

Promosi hebat dari Public Gold! Beli 1 kg, FREE 5g!

Salam semua.

Bagi anda yang mempuyai modal lebih dan ingin membuat investment di dalam bentuk emas fizikal, sekarang ini merupakan masa yang terbaik.

Mengapa? Kerana sekarang Public Gold, syarikat pelaburan emas no 1 di Malaysia, sedang giat membuat promosi sempena Tahun Baru Cina.

pg-promoDengan setiap pembelian 1 KG emas fizikal, anda akan mendapat 5 g emas PERCUMA. Yup. Free 5 g emas 999.9.

Saya kira ini memang satu promotion yang sangat ohsem dan tak patut di lepaskan oleh sesiapa sahaja.

Bagi yang berminat, anda boleh hubungi saya di talian 012-9965946.

Selamat menyimpan emas!

12 Jan

Seminar pelaburan emas yang tepat dan selamat

Salam.

Bagi memastikan anda berada di dalam trek pelaburan yang betul untuk tahun 2015 ini, saya menjemput anda untuk hadir ke seminar “Kenapa Anda Perlu Menyimpan Emas” oleh sahabat saya, Syukor Hashim. Di bawah ini adalah jadual seminar beliau:

Seminar Pelaburan Emas

Seminar Pelaburan Emas

Saya juga akan ada di sana bersama-sama dengan beliau. So, basically anda dapat 2 in 1; ilmu tentang pelaburan emas fizikal yang tepat dan selamat dan ilmu online trading, terutamanya spot gold dan currency.

By the way, seminar ini 100% percuma. Yep. FREE. Datang saja, jumpa saya. Ada soalan, sila tanya. OK?

Semoga kita berjumpa lagi!  Terima kasih.

 

09 Dec

Koleksi emas LBMA dari Public Gold

Salam.

Saya baru balik dari pejabat Public Gold Melaka dan ternampak koleksi emas LBMA yang cantik dalam displax box mereka. Ini gambar nya yang sempat saya ambil sebelum bateri henpon saya habis 🙂

Kolek emas LBMA dari Public Gold

Kolek emas LBMA dari Public Gold

Anda boleh lihat di situ ada emas 1 gram, 5 gram, 10 gram, 20 gram dan 50 gram. Yang tak ada dan insya allah akan ada ialah emas 100 gram. Tebal ke 100 gram tu nanti? Tebal sikit dari 50 gram tapi lebar dan tinggi yang sama.

Cantik kan?

Jangan risau, walaupun emas tu ada seal, tetapi masih lagi boleh di gadai di ar-rahnu Pos kalau nak pakai duit. Dan mereka tak koyakkan seal tu.

Dari segi harga pula, pihak Public Gold dah standardkan harga emas 999.9 keluaran mereka termasuklah Bunga Mas dan Tai Fook. Anda boleh semak harga nya di website publicgold.com.my.

Dengan kehadiran koleksi LBMA ini, maknanya gold bar 999.9 yang lama tu akan di hentikan pengeluarannya. Di hentikan pengeluaran tapi tak beerti tak laku k. Emas ni, letak mana-mana pun laku! So, next year kita semua pakai LBMA. World class standard sikit!

Dan lagi satu, sebelum saya balik sempat juga saya ambil close up gambar emas 50 gram LBMA ni. Cuba tengok gambar yang lagi satu ni;

Emas 50 gram LBMA Public Gold

Emas 50 gram LBMA Public Gold

Tengok gambar dah cantik, kalau ada kat tangan sendiri mesti lagi best kan? Apa lagi. Ambil peluang ini untuk membuat pelaburan emas pertama anda; sementara harga masih lagi sangat murah.

Jika anda masih lagi mencari mentor pelaburan emas yang betul, insya allah pencarian anda berhenti di sini.

Saya ada. Saya akan menjadi mentor anda. Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan (dan order!).

Terima kasih.