Salam semua.

Saya nak kongsikan dengan anda semua kaedah atau cara-cara untuk membuka GAP akaun di Public Gold yang paling senang.

  1. Buka website Public Gold. Tengok harga GAP.
  2. Anda nak start berapa gram? 1 gram? 5 gram? 10 gram? Boleh je.
  3. Bukak maybank2u. Bank in kan amaun nya ke akaun Public Gold (No akaun: 5571 3923 8048). Contoh; 1 gram = RM187 x 10 gram (yg anda nak beli) = RM1870.
  4. Ambik gambar payment yang anda telah buat.
  5. Wasap slip payment ke nombor 012-3876919 beserta nama penuh, IC ,email dan introducer : Noor Shufaad (PG5467)
  6. Tunggu email confirmation dari PG.
  7. Kalau lambat sangat, telefon nombor tadi balik. dan cakap dengan Suhaila atau El atau Kelvin. Apa2 hal, roger dieorang.

Untuk kaedah lain, next time saya ajar ye. Ni kaedah paling mudah. Berenti tepi jalan pun boleh buat.

Cuba ye!

Shufaad – Master Dealer Public Gold (PG005467)

Salam.

Bagi yang belum menjadi dealer Public Gold, ada berita baik. Sekarang dengan Easy Payment Purchase (EPP) gold bar 100g anda layak untuk menjadi dealer. Yang paling best, EPP ini adalah untuk 10 bulan.

Yup, 10 bulan ansuran. Normal 4 bulan. Sekarang Public Gold buat offer.

Offer ni akan tamat hujung bulan ni. So bagi sesiapa yang ingin menjadi dealer dan pada yang masa membeli emas 100 g, ini adalah peluang terbaik anda.

Hubungi saya di talian 012-9965946 untuk info lanjut. Terima kasih.

Salam.

Berdasarkan kepada pergerakan harga semasa, saya melihat tiada masalah untuk harga emas meningkat ke paras $1250. Dan jika paras ini berjaya di pecahkan (breakout), maka resistance zone $1300/05 akan menjadi sasaran seterusnya.

Salah satu faktor kepada kenaikan ini adalah di sebabkan adanya tanda-tanda penurunan di USD Index. Penurunan yang lebih ekstrem boleh berlaku sekiranya pattern head and shoulder berjaya di bentuk dan gap bertarikh 14 Nov 2016 berjaya di close.

Soalan nya. Sudahkan anda membeli emas; spot & fizikal?

Salam.

Bagi yang berminat untuk mengikuti kelas Analisis Teknikal Harga Emas, anda boleh hadir ke lokasi dan tarikh seperti berikut:

  1. The Pavillion Hotel, Sandakan
    • Tarikh: 11 Feb (Sabtu)
    • Masa: 12.00 pm – 6.00 pm
    • Fee: RM250
  2. TheCandles, Sunway
    • Tarikh: 26 Feb (Ahad)
    • Masa: 9.30 am – 5.00 pm
    • Fee: RM250

Tempat adalah terhad kepada 20 orang peserta sahaja. Untuk pendaftaran, sila hubungi 012-9965946.

Terima kasih.