Tutorial mudah bagaimana menggunakan Forexfactory.

Salam.

Sebagai seorang trader, satu laman web yang sentiasa menjadi tumpuan sudah tentulah forexfactory.com. Di dalam web ini, terdapat kalendar ekonomi yang akan menjadi guide tentang apa yang akan menggerakkan satu-satu currency.

Di sebabkan itu, saya telah sediakan satu tutorial ringkas bagaimana hendak menggunakan web forexfactory ini supaya anda lebih faham dan mendapat manfaat dari nya.

Anda boleh tonton video saya di sini:

Terima kasih.

Tengok ni dulu sebelum belajar trading dengan En Google

Ini screen shot dari student saya.

Seorang trader USD Index (.dxa. dxy) tegar. Umur 40-an, kerja kilang. Sebelum ni belajar dengan encik google, dengan alasan untuk jimat kos. Asyik ke laut je.

Last-last cari saya. Ambik kelas Personal Coaching. Ini lah hasilnya:

dollar-index-profit-n-lossFuh! Dasat. Saya tengok pun berpeluh.

Saya tanya dia, kenapa tak trade pair lain?

-Segan.

Hahahha.