Salam.

Ok, firstly jangan terpedaya dengan tajuk nya. Memang saya sengaja letak tajuknya bahasa Inggeris sebab

  1. ia kedengaran lebih catchy dan
  2. saya pun tak tau apa nak di translate kan.

hehe.

So apa isi kandungan buku ini? Apa yang akan anda pelajari? Baiklah, secara asasnya buku in terbahagi kepada 5 bahagian:

  • Bahagian 1 – Basic technical analysis yang perlu anda kuasai
    • Trend, Support and resistance, Reversal
  • Bahagian 2 – Candlestick
    • Anatomi candle, Single pattern candle, High probability pattern, 2nd level reversal candle, Trade setup
  • Bahagian 3 – Divergence
    • Normal and hidden divergence, Elder’s divergence, divergence indicators
  • Bahagian 4 – Aplikasi pada chart
  • Bahagian 5 – Rujukan

Seperti tajuknya, fokus buku ini lebih kepada strategi candlestick dan divergence. Anda boleh lihat dengan jelas bagaimana saya mengaplikasi strategi ini di dalam bahagian 4.

Pada bahagian 5, saya berkongsi dengan anda semua buku-buku rujukan yang saya gunakan untuk menyiapkan buku ini. Motif? Jika anda tak paham atau inginkan ilmu yang lebih deep, sila direct dengan penulis buku tersebut.

Ok?

Oh ya! Saya dah tukar cover depan buku ini. lagi cun!

buku candlestick bahasa malaysia

buku candlestick bahasa malaysia

 

Salam.

Bagi yang berminat untuk mempelajari ilmu online trading, atau lebih tepat lagi spot gold dan currency atau forex trading, saya menjemput anda untuk menyertai saya pada sesi latihan seterusnya.

Berikut adalah detail untuk kelas tersebut:

  • Tarikh: 28 dan 29 Januari 2015
  • Masa: 9.00 am – 6.00 pm
  • Fee: RM1500
  • Tempat: Kuala Lumpur/Bandar Tasik Selatan – To be confirm

Untuk tempat, saya masih lagi menunggu pengesahan dari tempat latihan. Tapi jangan risau, saya akan pastikan ia akan di adakan di sekitar Kuala Lumpur atau paling jauh pun Bandar Tasik Selatan.

Apa yang lebih penting, book tarikh 28 dan 29 Januari tersebut. Dan jika anda bekerja, sila ambil cuti kerana itu ialah hari bekerja (Rabu dan Khamis).

Selepas kelas selama 2 hari ini, saya akan membimbing anda melalui sesi Mentoring Video selama 6 bulan (seminggu 2 video) dan juga anda akan di masukkan ke dalam whatsapp support group saya. So, dont worry. Anda tidak akan keseorangan.

Hubungi saya sekarang. Tambah kan ilmu anda sempena tahun 2015!

Group Coaching KL