05 May

Cara-cara membuka GAP akaun di Public Gold yang paling mudah

Salam semua.

Saya nak kongsikan dengan anda semua kaedah atau cara-cara untuk membuka GAP akaun di Public Gold yang paling senang.

  1. Buka website Public Gold. Tengok harga GAP.
  2. Anda nak start berapa gram? 1 gram? 5 gram? 10 gram? Boleh je.
  3. Bukak maybank2u. Bank in kan amaun nya ke akaun Public Gold (No akaun: 5571 3923 8048). Contoh; 1 gram = RM187 x 10 gram (yg anda nak beli) = RM1870.
  4. Ambik gambar payment yang anda telah buat.
  5. Wasap slip payment ke nombor 012-3876919 beserta nama penuh, IC ,email dan introducer : Noor Shufaad (PG5467)
  6. Tunggu email confirmation dari PG.
  7. Kalau lambat sangat, telefon nombor tadi balik. dan cakap dengan Suhaila atau El atau Kelvin. Apa2 hal, roger dieorang.

Untuk kaedah lain, next time saya ajar ye. Ni kaedah paling mudah. Berenti tepi jalan pun boleh buat.

Cuba ye!

Shufaad – Master Dealer Public Gold (PG005467)

09 Dec

Dah topup akaun Gold Accumulation Program (GAP) anda?

Salam.

Para pelabur dan penyimpan emas yang bijak. Saya ada 2 soalan.

  1. Dah mulakan akaun GAP anda? Anda tahu kan anda boleh kumpul emas sikit-sikit di sini?
  2. Bagi yang sudah ada akaun, anda dah topup belum?

Sekarang ni harga emas 999.9 untuk akaun GAP ialah RM140.00.

Harga GAP dari Public Gold

Harga GAP dari Public Gold

Mungkin boleh turun, mungkin juga boleh naik lagi. Nobody knows for sure. Tapi jika anda mula menyimpan sekarang, sekurang-kurangnya anda boleh membuat perbandingan dan juga membuat averaging atau pemurataan kepada harga yang akan datang.

Tak mula akaun GAP, macam mana nak tahu kan?

Dan sekarang ni Public Gold sudah keluarkan emas LBMA yang mana jika anda membeli nya menggunakan GAP, ia akan jadi lebih murah.

Ambil tindakan dan hubungi saya sekarang.

Terima kasih.

11 Nov

Beli emas dengan Gold Accumulation Program (GAP) dari Public Gold

Salam semua.

Jika anda baru hendak mula menyimpan emas, apa kata anda mulakan dengan program pengumpulan emas atau Gold Accumulation Program (GAP) dari Public Gold.

Konsepnya mudah sahaja.

  1. Buka akaun GAP bermula dengan 1 gram.
  2. Bila ada duit, topup akaun GAP anda berdasarkan harga emas 1 gram semasa. Kalay takde duit, takyah topup. Tiada komitmen.
  3. Katakan anda nak keluarkan 10 gram gold bar 999.9 Public Gold. Sila pastikan dalam akaun GAP anda ada 11 gram.
  4. Beritahu staf Public Gold anda hendak keluarkan emas fizikal anda.
  5. Bayar RM5 sebagai transportion fee.
  6. Ambil emas anda dan balik.
  7. Untuk arahan lengkap, sila muat turun panduan membuka akaun GAP di sini: langkahlangkahmembeligapv2

Anda juga boleh beli emas 1 gram dari Public Gold. Cantik emas ni. LBMA certified lagi.

photo(2)

Emas 1 gram Public Gold

Buka akaun GAP anda sekarang. Mulakan tabungan emas anda yang pertama dengan emas dari Public Gold.

Terima kasih.