Buku FAQ Vol 1

Salam semua.

Alhamdulillah. Buku ke 5 saya, FAQ Vol 1: Kompilasi Soalan-soalan Wajib Tanya Tentang Pelaburan Emas, Analisis Teknikal dan Fundamental Harga Emas telah selamat di lancarkan 3 minggu lepas. Sambutan nya memang awesome lah. Terima kasih kepada pembeli terawal.

Secara basicnya, content buku ini terdiri dari 25 soalan-soalan dan jawapan kepada persoalan yang sering di tanya oleh pelabur emas. Kadang-kadang soalan yang sama di tanya berulang kali kepada saya. Dan oleh kerana jawapan nya pun sama, saya rasa better saya buat buku lagi bagus. Dan itulah yang akan ada dapati di dalam buku ini.

Jika anda berminat untuk menempah buku ini, sila whatsapp saya di nombor 0129965946. Oh ya, harganya hanyalah RM80 sahaja. Terima kasih.

Oh ya. Jika anda beli buku FAQ bersama-sama buku Analisis Teknikal dan Analisis Fundamental Harga Emas, saya ada bagi diskaun maut ye. Nak tau? whatsapp saya sepantas kilat k.

Sekali lagi, terima kasih.

Koleksi emas LBMA dari Public Gold

Salam.

Saya baru balik dari pejabat Public Gold Melaka dan ternampak koleksi emas LBMA yang cantik dalam displax box mereka. Ini gambar nya yang sempat saya ambil sebelum bateri henpon saya habis 🙂

Kolek emas LBMA dari Public Gold
Kolek emas LBMA dari Public Gold

Anda boleh lihat di situ ada emas 1 gram, 5 gram, 10 gram, 20 gram dan 50 gram. Yang tak ada dan insya allah akan ada ialah emas 100 gram. Tebal ke 100 gram tu nanti? Tebal sikit dari 50 gram tapi lebar dan tinggi yang sama.

Cantik kan?

Jangan risau, walaupun emas tu ada seal, tetapi masih lagi boleh di gadai di ar-rahnu Pos kalau nak pakai duit. Dan mereka tak koyakkan seal tu.

Dari segi harga pula, pihak Public Gold dah standardkan harga emas 999.9 keluaran mereka termasuklah Bunga Mas dan Tai Fook. Anda boleh semak harga nya di website publicgold.com.my.

Dengan kehadiran koleksi LBMA ini, maknanya gold bar 999.9 yang lama tu akan di hentikan pengeluarannya. Di hentikan pengeluaran tapi tak beerti tak laku k. Emas ni, letak mana-mana pun laku! So, next year kita semua pakai LBMA. World class standard sikit!

Dan lagi satu, sebelum saya balik sempat juga saya ambil close up gambar emas 50 gram LBMA ni. Cuba tengok gambar yang lagi satu ni;

Emas 50 gram LBMA Public Gold
Emas 50 gram LBMA Public Gold

Tengok gambar dah cantik, kalau ada kat tangan sendiri mesti lagi best kan? Apa lagi. Ambil peluang ini untuk membuat pelaburan emas pertama anda; sementara harga masih lagi sangat murah.

Jika anda masih lagi mencari mentor pelaburan emas yang betul, insya allah pencarian anda berhenti di sini.

Saya ada. Saya akan menjadi mentor anda. Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan (dan order!).

Terima kasih.