Salam.

Ok, firstly jangan terpedaya dengan tajuk nya. Memang saya sengaja letak tajuknya bahasa Inggeris sebab

  1. ia kedengaran lebih catchy dan
  2. saya pun tak tau apa nak di translate kan.

hehe.

So apa isi kandungan buku ini? Apa yang akan anda pelajari? Baiklah, secara asasnya buku in terbahagi kepada 5 bahagian:

  • Bahagian 1 – Basic technical analysis yang perlu anda kuasai
    • Trend, Support and resistance, Reversal
  • Bahagian 2 – Candlestick
    • Anatomi candle, Single pattern candle, High probability pattern, 2nd level reversal candle, Trade setup
  • Bahagian 3 – Divergence
    • Normal and hidden divergence, Elder’s divergence, divergence indicators
  • Bahagian 4 – Aplikasi pada chart
  • Bahagian 5 – Rujukan

Seperti tajuknya, fokus buku ini lebih kepada strategi candlestick dan divergence. Anda boleh lihat dengan jelas bagaimana saya mengaplikasi strategi ini di dalam bahagian 4.

Pada bahagian 5, saya berkongsi dengan anda semua buku-buku rujukan yang saya gunakan untuk menyiapkan buku ini. Motif? Jika anda tak paham atau inginkan ilmu yang lebih deep, sila direct dengan penulis buku tersebut.

Ok?

Oh ya! Saya dah tukar cover depan buku ini. lagi cun!

buku candlestick bahasa malaysia

buku candlestick bahasa malaysia

 

Salam.

Pre-order buku terbaru saya ” The Power of Candlestick & Divergence” kini di buka.

Harga asal: RM90

Harga Pre-order: RM70 sahaja

Ebook akan di email dalam tempoh 24 jamĀ  manakala buku fizikal akan di pos selepas hari raya.

Anda juga boleh memuat turun free chapter buku ini sebelum anda membuat keputusan untuk membeli. Klik link di bawah untuk mendapatkan free chapter:

http://bit.ly/FreeChapterCandleDiver

Hubungi saya di nombor 012-9965946 (wasap/tele) untuk membeli buku ini.

TQVM

candlestick divergence1