Salam.

Salah satu cara yang saya gunakan ialah dengan menggunakan signal divergence. Normal divergence terbahagi kepada 2; bullish dan bearish divergence.

Di dalam trend yang menaik, kita akan mencari bearish divergence sebagai salah satu indicator yang market akan mula melakukan reversal. Manakala di dalam trend menurun, bullish divergence signal akan di cari sebagai petanda awal reversal.

Anda boleh lihat diagram di atas untuk kedua-dua divergence ini. Untuk bahagian indicator, selalunya saya akan gunakan MACD dan RSI. Mengapa? Kerana ianya sangat mudah untuk di fahami. Ada juga trader yang menggunakan indicator lain seperti AO, Stoch, Momentum dan lain-lain, tetapi pada saya MACD dan RSI adalah yang terbaik.

Time frame juga memainkan peranan yang penting. Kebiasaanya, saya akan menggunakan Daily untuk mengesan signal divergence. Boleh tak divergence berlaku di intraday chart? Boleh. Tetapi sepanjang pengalaman saya, ianya lebih kepada pullback.

Untuk lebih detail, jom hadir ke kelas “Candlestick, Divergence & Market Analysis” yang akan di adakan pada 10 Sept ini di Safira Country Club, Penang.

 

Salam.

Bagi yg berminat untuk menjadi seorang trader, sama ada full time atau part time dan pada masa yg sama ingin sesi private atau one to one coaching bersama saya, anda boleh lakukan perkara seperti di bawah:

  1. Bank in kan 50% deposit atau RM1750 ke akaun Maybank 554110105387 Candlestick Consulting.
  2. Pilih 3 tarikh yang anda kehendaki. Anda boleh pilih sama ada weekend atau weekdays. Sebagai contoh, anda pilih hari sabtu, ahad dan isnin (sila nyatakan tarikh). Atau anda nak pilih isnin, selasa dan rabu terus pun boleh. Sekurang-kurangnya mesti ada 1 hari weekdays.
  3. Whatsapp saya di talian 012-9965946 beserta slip bayaran dan tarikh pilhan anda.
  4. Saya akan check jadual saya. Sila beri saya masa antara 1-2 jam. Sekiranya tarikh yg anda pilih itu ok, saya akan inform.
  5. Bila tarikh dah ok, kita akan berjumpa di kelas. Biasanya utk sesi personal coaching, saya akan buat sama ada di Sunway atau di Ayer keroh. Make sure anda bawa laptop dan buku nota.
  6. Baki bayaran perlu di serahkan atau transfer semasa kelas pertama.

Mudah kan? Jika anda masih ragu-ragu lagi, anda boleh ke youtube dan search nama saya di situ. anda boleh tengok sesi mentoring video yang telah saya uploadkan. Anda boleh belajar bagaimana saya menganalisis market setiap minggu.

Dan jika anda rasa cara saya sesuai dengan jiwa anda, maka pilihlah saya untuk menjadi mentor anda. Insya Allah saya akan berikan support yang terbaik.

TQVM!

Salam semua.

Mulai tahun ini, saya akan hanya tumpukan kepada anda yang berminat untuk belajar forex trading secara Personal Coaching atau one to one coaching sahaja. Ini bermakna, tiada lagi kelas Group coaching untuk tahun ini.

Bagi anda yang berminat, kelas ini akan di adakan selama 3 hari (anda boleh pilh tarikh nya) bermula dari 9.30 am – 5.30 pm bertempat sama ada di Sunway atau di Melaka.

Kelas intensif ini akan memberi penekanan kepada 4 Trading Pillars; Psychology, Risk & Money Management, Technical Analysis dan Fundamental Analysis. Anda akan di dedahkan kepada strategi-strategi yang saya gunakan selama 11 tahun sebagai seorang trader Full Time.

Anda bukan sahaja akan di dedahkan dengan pasaran Forex, tetapi juga dengan pasaran spot gold, oil dan juga index (USD Index, S&P dan Dow). Ilmu yang bakal anda pelajari boleh juga di aplikasikan di dalam pasaran lain seperti FCPO, dan Bursa Malaysia.

Jika anda berminat, sila hubungi saya terus pada talian 012-9965946.

Terima kasih.

Salam.

Jika anda inginkan suasana pembelajaran yang eksklusif – personal coaching atau 1 to 1, anda boleh hubungi saya sekarang.

Di bawah adalah detail untuk kelas eksklusif ini:

  1. Kelas bermula dari basic sehingga advance selama 3 hari.
  2. Topik akan merangkumi dari trading psikologi, risk and money management, teknikal analisis dan fundamental analisis.
  3. Selain dari market forex, anda juga akan di dedahkan dengan market spot gold, oil, index dan juga ekuiti.
  4. Setiap bulan akan ada kelas revision, juga 1 to 1, selama 2 – 4 jam.
  5. Anda juga boleh hadir ke kelas Group coaching yang akan di adakan 2 kali sebulan; secara percuma.
  6. Anda akan mendapat koleksi video mentoring dari tahun  2015, 2016 dan 2017.
  7. Group support melalui Telegram.

Yuran untuk kelas ini ialah RM3500 shj. Untuk deposit, anda hanya perlu membayar RM1750 dan baki nya di jelas kan semasa kelas.

Bagi yang berminat, sila hubungi saya di talian 012-9965946.

Terima kasih.

coaching-personal-one-to-one