Pelaburan emas melalui dinar 24K dari Public Gold

Salam semua.

Saya harap anda sudah pun memulakan pelaburan emas pertama anda. Jika belum, apa kata anda mula kan dengan dinar 24K dari Public Gold.

Buat pengetahuan anda, Public Gold telah mengeluarkan dinar 24K di dalam 3 nilai iaitu 1 dinar, 5 dinar dan 10 dinar. Anda boleh lihat gambarnya di bawah ini:

1 dinar 24K
1 dinar 24K
5 dinar 24K
5 dinar 24K
10 dinar 24K
10 dinar 24K

Seperti biasa, setiap pembelian produk Public Gold akan di sertakan dengan sijil ketulenan nya sekali. Oleh kerana dinar ini berstatus LBMA, maka dinar ini telah di seal kan sekali dengan sijil tersebut.

But dont worry kalau anda nak pakai duit. Dinar ini boleh di pajakkan di Ar-Rahnu Pos Malaysia. Mereka tidak akan membuka seal tersebut.

Harga dinar ini pula anda lihat di laman web publicgold.com.my yang mana ianya akan berubah setiap 20 minit berdasarkan harga emas dunia.

Kesimpulan.

Salah satu cara membuat pelaburan emas dengan cara yang termudah ialah dengan membeli dinar emas. Ini kerana harga dinar emas agak murah dan mampu dimiliki. Sekiranya anda baru hendak berjinak-jinak dengan pelaburan emas, saya cadangkan anda bermula dengan dinar emas.

Selain rupanya yang cantik, dinar emas mempunyai keistimewaannya yang tersendiri. Ia boleh digunakan sebagai mas kahwin, membayar zakat dengan lebih tepat, sebagai hadiah kepada orang tersayang serta penyimpan nilai yang unggul.

Sehingga berjumpa lagi 🙂

 

Tagged: Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *