Temui saya di Kolej Jutawan – Azizi Ali, 13 Disember 2014

Salam.

Kelmarin saya menerima berita baik dari sahabat saya, Syukor Hashim. Azizi Ali, Mentor Wang #1 Malaysia telah sudi menjemput saya dan Syukor ke seminar Kolej Jutawan yang akan di adakan pada 13 Disember 2014 bertempat di Wisma MCA, KL. Dan yang paling best, kami adalah VIP! Yeayyy!

Ini merupakan sesuatu yang agak mengejutkan kerana sejak kebelakangan ini memang saya dan Syukor selalu berbincang untuk berjumpa dengan Azizi Ali bagi membincangkan perihal penerbitan buku. Tak sangka pula beliau yang ambil langkah pertama.

So, kalau anda belum lagi register untuk seminat ini, apa kata anda cepat-cepat berbuat demikian. Tiket pun murah dan dah nak sold out. So pantas-pantas ambil tindakan!

Kita jumpa di sana ye!

p/s: Anda boleh klik poster di bawah untuk terus mendaftar ke seminar ini 🙂

Azizi Ali - Kolej Jutawan
Azizi Ali – Kolej Jutawan

Kelas Spot Gold dan Currency trading di Kuantan dan Kuala Lumpur

Salam.

Poster baru untuk kelas Group Coaching: Spot Gold dan Currency trading di Kuantan dan KL baru saja saya siapkan. Kenapa ada yang baru? Sebab sebelum ni memang saya plan untuk buat di Kuantan sahaja, tiba-tiba ada permintaan untuk saya buat di KL.

Ada demand maka ada lah supply. Teori ekonomi kan?

So apa tunggu lagi. Hubungi saya sekarang untuk pendaftara.

Terima kasih.

Group Coaching Kuantan dan KL
Group Coaching Kuantan dan KL

Emas fizikal pun ada spread?

Salam.

Spread ialah satu perkataan yang popular di kalangan online traders; terutamanya yang trade currency (forex). Di dalam dunia emas fizikal, spread sebenarnya ialah perbezaan di antara harga beli dan harga jual emas tersebut.

Cuba anda tengok harga di bawah;

Harga gold bar Public Gold
Harga gold bar Public Gold

Jika anda ingin membeli gold bar 10 gram, harga belian nya ialah RM1346 (PG Sell). Dan jika anda ingin menjual emas 10 gram tersebut, harga nya ialah RM1239 (PG Buy).

Berapa bezanya? RM1346 – RM1239 = RM107. Maksudnya kalau anda jual balik immediately, anda akan rugi RM107. Berapa peratus tu? Kira-kira 8%.

Untuk gold bar 10 gram, spreadnya ialah 8.0%. Unutk 20 gram, spreadnya 6.0%.

  • 50 gram spreadnya ialah 5.5%
  • 100 gram pula ialah 5.0%
  • 250 gram dan 500 gram hanya 4.5%

So, lagi besar gram emas yang anda beli, maka lebih untung anda dari segi spread. Sebab? lagi kecik spread, lagi cepat anda boleh untung (jika harga emas naik).

Nak beli 500 gram? Call saya cepat. Murah sangat dah ni.

Terima kasih.