Salam.

Trade Like Me ialah buku tulisan saya yang ke 3. Tajuk je bahasa Inggeris, tapi sebenarnya buku ni di tulis dalam bahasa Melayu. Lebih tepat lagi 99.9% bahasa Melayu sebab ada banyak istilah teknikal yang di gunakan di dalam trading yang tak berapa nak boleh di terjemahkan ke dalam bahasa Melayu. So saya rasa lebih baik saya biarkan saja.

Di dalam buku ini saya berkongsi pengalaman saya mencari ilmu trading, sumber rujukan yang saya gunakan dan juga siapakah cikgu-cikgu yang terlibat di dalam membantu saya di dalam bidang ini.

Selain itu, saya juga ada menceritakan tentang trading objektif, bagaimana untuk mengira risk dan reward, menguruskan trade, candlestick reversal pattern, divergence trading dan macam-macam lagi.

Buku ini sangat sesuai untuk mereka yang masih baru di dalam dunia online trading; terutamanya currency (forex) dan juga spot gold. Sebelum anda masuk kelas Personal/Group Coaching, buku ini adalah bacaan wajib untuk anda.

Harga nya hanya RM60 siap pos. JIka berminat, hubungi saya sepantas kilat. OK?

Terima kasih.

Buku Trade Like Me

Buku Trade Like Me

Salam semua.

Bagi yang berminat untuk menjadi usahawan Public Gold, anda kini boleh merebut peluang tersebut sempena promosi bulan November ini.

Apa yang perlu anda lakukan hanya lah membeli sebanyak 150 gram emas 999.9 di dalam satu invois. Mudah kan?

Kalau di kira harga sekarang, tak sampai RM20K pun. (Kalau takde promosi ni, nak jadi dealer kena ada RM30K. So dah jimat RM10K!).

Ambil tindakan sekarang. Promosi ni hanya untuk bulan November sahaja. Kalau terlepas, tak de lah. Pantas, pantas hubungi saya ye!

Terima kasih.

Usahawan Public Gold

Usahawan Public Gold

 

Salam semua.

Jika anda baru hendak mula menyimpan emas, apa kata anda mulakan dengan program pengumpulan emas atau Gold Accumulation Program (GAP) dari Public Gold.

Konsepnya mudah sahaja.

  1. Buka akaun GAP bermula dengan 1 gram.
  2. Bila ada duit, topup akaun GAP anda berdasarkan harga emas 1 gram semasa. Kalay takde duit, takyah topup. Tiada komitmen.
  3. Katakan anda nak keluarkan 10 gram gold bar 999.9 Public Gold. Sila pastikan dalam akaun GAP anda ada 11 gram.
  4. Beritahu staf Public Gold anda hendak keluarkan emas fizikal anda.
  5. Bayar RM5 sebagai transportion fee.
  6. Ambil emas anda dan balik.
  7. Untuk arahan lengkap, sila muat turun panduan membuka akaun GAP di sini: langkahlangkahmembeligapv2

Anda juga boleh beli emas 1 gram dari Public Gold. Cantik emas ni. LBMA certified lagi.

photo(2)

Emas 1 gram Public Gold

Buka akaun GAP anda sekarang. Mulakan tabungan emas anda yang pertama dengan emas dari Public Gold.

Terima kasih.

 

Salam semua.

Pada 30 Nov dan 1 Dis (Ahad & Isnin), saya akan mengadakan kelas Group Coaching: Spot Gold dan Currency Trading di UTC Pahang, Kuantan bermula jam 9.00 pagi sehingga jam 5.00 petang.

Bagi mereka yang betul-betul berminat untuk menjadi seorang trader, maka saya yakin kelas ini adalah pilihan terbaik anda.

Antara topik yang akan saya ajar kelak ialah trading psikologi, menetapkan objektif trading, risk dan money management, pengurusan trade, membaca berita-berita fundamental, menggunakan technical tools, candlestick reversal pattern dan banyak lagi.

Fee hanya RM1500 untuk kelas selama 2 hari, sesi mentoring video selama 6 bulan dan support di Watsapp group selama-lama (jaminan siapa mati dulu).

Anda lihat posternya di bawah dan buat keputusan segera. Hanya ada 15 tempat di sediakan dan biasanya full house.

Hubungi saya atau Tuan Amli di nombor yang tertera untuk menempah seat anda.

Terima kasih.

Group Coaching Kuantan

Group Coaching Kuantan

 

 

 

Salam semua.

Terima kasih kepada para peserta kelas Pelaburan Emas dan Analisis Teknikal Harga Emas yang telah hadir untuk menghirup ilmu baca graf emas dan ilmu pelaburan emas yang betul, tepat dan selamat.

Insya Allah saya dan sahabat saya, Syukor Hashim akan membantu anda semua untuk menjadi seorang pelabur yang bijak dan kebal dari skim-skim cepat kaya yang bertopengkan emas dan forex.

Syukor berkongsi ilmu

Syukor berkongsi ilmu

Apa yang telah para peserta kelas ini pelajari?

Antara lain, kami telah membongkarkan teknik-teknik untuk membeli dan menjual emas fizikal Public Gold pada harga terbaik menggunakan ilmu Analisis Teknikal.

Selain itu, kami juga membantu para peserta mengenalpasti produk yang sesuai dengan position para peserta; sama ada sebagai seorang penyimpan, pelabur ataupun seorang trader.

Nak tahu lebih lanjut, kena datang kelas lah. Panjang nak cerita ni.

Cuma…

Ini merupakan kelas terakhir untuk tahun ini (rasanya). Jadi sesiapa yang terlepas peluang, kita jumpa tahun depan. Insya Allah.

Saya akan keluarkan jadual kelas untuk tahun hadapan sepantas kilat. Nanti anda boleh refer di blog saya.

Terima kasih semua!

Saya dan Syukor Hashim, Mentor Emas No 1 Malaysia

Saya dan Syukor Hashim, Mentor Emas No 1 Malaysia