Kelebihan gold cast berbanding minted

Salam.

Anda pernah membeli 100 g emas? Cantik kan? Dia duduk dalam seal. Berkilat-kilat macam cermin. Ok. yang cantik tu kita panggil minted gold. Ada sejenis lagi gold kita panggil cast gold. Rupanya hodoh, tak berkilat, tapi kalau bagi nak tak? hehe

Baik. apa bestnya gold cast ni? Salah satu kelebihan utama gold cast berbanding minted ialah gold cast boleh di pajak di mana-mana Ar-Rahnu di seluruh Malaysia.

Mengapa? Senang saja. Hal ini berlaku kerana gold cast tidak di seal seperti minted gold. Jadi ianya boleh di buka dan di uji oleh mana-mana agensi Ar-Rahnu.

Gold cast Public Gold 100 gram

Jika minted gold, Pos Ar-Rahnu akan menerima nya tanpa perlu menguji emas tersebut. Tetapi jika di Ar-Rahnu lain, contoh nya di Bank Rakyat, ianya perlu di buka dari seal untuk di uji ketulenannya.

Kalau dah buka seal, bukan nya emas tu tak laku tapi nanti bile nak jual balik pada Public Gold kena tolak sikit dari harga PG buy. Lagi satu, kalau nak jual pada customer lain pun tak best sebab seal tu dah koyak. Takkan nak lekat dengan solatape pulak kan!

So next time kalau anda dapat gold cast, jangan mengeluh sebab tak cantik ye. Di sebalik yang tak cantik tu, ada juga special nya.

Promosi menjadi dealer Public Gold sempena Hari Kemerdekaan ke 60

Salam.

Peluang untuk anda menjadi dealer Public Gold dengan harga diskaun telah kembali.

Sekarang, sempena Hari Kemerdekaan ke 60, anda boleh menjadi dealer Public Gold dengan hanya pembelian 60 gram GAP.

Dengan menjadi dealer, anda juga berhak untuk mendapat rebat 1% ke atas semua pembelian emas dan perak di Public Gold selain mendapat komisyen 1% sekiranya anda memperkenalkan (introduce) kawan-kawan anda untuk membuat pembelian di Public Gold.

Mudah bukan?

Hubungi saya di nombor 012-9965946 untuk menjadi dealer sekarang.

 

Cara-cara membuka GAP akaun di Public Gold yang paling mudah

Salam semua.

Saya nak kongsikan dengan anda semua kaedah atau cara-cara untuk membuka GAP akaun di Public Gold yang paling senang.

  1. Buka website Public Gold. Tengok harga GAP.
  2. Anda nak start berapa gram? 1 gram? 5 gram? 10 gram? Boleh je.
  3. Bukak maybank2u. Bank in kan amaun nya ke akaun Public Gold (No akaun: 5571 3923 8048). Contoh; 1 gram = RM187 x 10 gram (yg anda nak beli) = RM1870.
  4. Ambik gambar payment yang anda telah buat.
  5. Wasap slip payment ke nombor 012-3876919 beserta nama penuh, IC ,email dan introducer : Noor Shufaad (PG5467)
  6. Tunggu email confirmation dari PG.
  7. Kalau lambat sangat, telefon nombor tadi balik. dan cakap dengan Suhaila atau El atau Kelvin. Apa2 hal, roger dieorang.

Untuk kaedah lain, next time saya ajar ye. Ni kaedah paling mudah. Berenti tepi jalan pun boleh buat.

Cuba ye!

Shufaad – Master Dealer Public Gold (PG005467)