05 May

Cara-cara membuka GAP akaun di Public Gold yang paling mudah

Salam semua.

Saya nak kongsikan dengan anda semua kaedah atau cara-cara untuk membuka GAP akaun di Public Gold yang paling senang.

  1. Buka website Public Gold. Tengok harga GAP.
  2. Anda nak start berapa gram? 1 gram? 5 gram? 10 gram? Boleh je.
  3. Bukak maybank2u. Bank in kan amaun nya ke akaun Public Gold (No akaun: 5571 3923 8048). Contoh; 1 gram = RM187 x 10 gram (yg anda nak beli) = RM1870.
  4. Ambik gambar payment yang anda telah buat.
  5. Wasap slip payment ke nombor 012-3876919 beserta nama penuh, IC ,email dan introducer : Noor Shufaad (PG5467)
  6. Tunggu email confirmation dari PG.
  7. Kalau lambat sangat, telefon nombor tadi balik. dan cakap dengan Suhaila atau El atau Kelvin. Apa2 hal, roger dieorang.

Untuk kaedah lain, next time saya ajar ye. Ni kaedah paling mudah. Berenti tepi jalan pun boleh buat.

Cuba ye!

Shufaad – Master Dealer Public Gold (PG005467)

21 Feb

Tawaran menjadi dealer Public Gold!

Salam.

Bagi yang belum menjadi dealer Public Gold, ada berita baik. Sekarang dengan Easy Payment Purchase (EPP) gold bar 100g anda layak untuk menjadi dealer. Yang paling best, EPP ini adalah untuk 10 bulan.

Yup, 10 bulan ansuran. Normal 4 bulan. Sekarang Public Gold buat offer.

Offer ni akan tamat hujung bulan ni. So bagi sesiapa yang ingin menjadi dealer dan pada yang masa membeli emas 100 g, ini adalah peluang terbaik anda.

Hubungi saya di talian 012-9965946 untuk info lanjut. Terima kasih.

20 Feb

Terima kasih traders di Sabah – Kota Kinabalu & Sandakan!

Minggu lepas sy berkesempatan untuk berkunjung ke Sabah, lebih tepat lagi ke Kota Kinabalu untuk berjumpa dengan para traders dan wannabe traders di Starbuck, Warisan Square.

Alhamdulillah, saya nampak masing-masing begitu bersemangat untuk menjadi seorang trader – lebih tepat lagi, trader yg profit. Ada di antara mereka yang sudah 3-4 tahun menjadi trader tetapi masih lagi belum konsisten. Ada juga yang baru hendak mengenali dunia trading tapi nampak begitu teruja.

Insya Allah with a lot of practise, saya yakin mereka akan berjaya.

Next stop sy ke Sandakan untuk ke kelas Analisis Teknikal Harga Emas. Kelas ini khusus untuk mereka yang ingin menjadi pelabur emas yang bijak – menggunakan ilmu analisis teknikal untuk membeli emas fizikal Public Gold.

Oleh kerana kelas ini adalah kelas basic, maka ianya senang di ikuti oleh para pelajar yang rata-rata tidak mempunyai basic langsung. Mudah, ringkas dan menepati objektif.

Terima kasih Sabah! Kita berjumpa di lain hari. Insya Allah!

05 Dec

Promosi hebat dari Public Gold! Beli 1 kg, FREE 5g!

Salam semua.

Bagi anda yang mempuyai modal lebih dan ingin membuat investment di dalam bentuk emas fizikal, sekarang ini merupakan masa yang terbaik.

Mengapa? Kerana sekarang Public Gold, syarikat pelaburan emas no 1 di Malaysia, sedang giat membuat promosi sempena Tahun Baru Cina.

pg-promoDengan setiap pembelian 1 KG emas fizikal, anda akan mendapat 5 g emas PERCUMA. Yup. Free 5 g emas 999.9.

Saya kira ini memang satu promotion yang sangat ohsem dan tak patut di lepaskan oleh sesiapa sahaja.

Bagi yang berminat, anda boleh hubungi saya di talian 012-9965946.

Selamat menyimpan emas!

14 Jun

Seminar emas percuma di Public Gold Melaka

Salam semua.

Bagi anda yang inginkan penjelasan lebih lanjut tentang perniagaan emas Public Gold, saya menjemput anda semua untuk hadir ke seminar saya yang akan di adakan pada

Tarikh 18 Jun 2016 (Sabtu)

bermula jam 10.30 am sehingga jam 12.30 tengah hari

bertempat di Public Gold Melaka, Batu Berendam.

Ada cabutan bertuah dan juga Fire sales (jualan emas murah) pada seminar tersebut.

So, kalau anda free jemput datang ye! Kalau nak booking tempat, sila hubungi saya di talian 012-9965946.

TQVM

PG poster

 

13 May

Kenapa anda perlu menyimpan emas?

Salam semua.

Satu soalan ‘Kenapa anda perlu menyimpan emas?’

Jawapan yang paling mudah dan straight forward ialah “kerana anda tak nak wang anda bocor”.

Apa maksudnya? Maksudnya, jika anda membeli emas maka secara automatiknya duit anda akan bertukar bentuk dari kertas menjadi kepingan emas yang tidak mudah di belanjakan. Dan sudah tentulah kepingan emas lebih susah untuk di gunakan untuk shopping, isi minyak, beli sport rim, beli goreng pisang!

Ha, betulkan?

So, next time kalau ada orang tanya anda kenapa anda perlu menyimpan emas maka jawapannya dah mudah; saya tak nak duit saya bocor!

Selamat meyimpan emas!

50g

15 Apr

Pelaburan emas melalui dinar 24K dari Public Gold

Salam semua.

Saya harap anda sudah pun memulakan pelaburan emas pertama anda. Jika belum, apa kata anda mula kan dengan dinar 24K dari Public Gold.

Buat pengetahuan anda, Public Gold telah mengeluarkan dinar 24K di dalam 3 nilai iaitu 1 dinar, 5 dinar dan 10 dinar. Anda boleh lihat gambarnya di bawah ini:

1 dinar 24K

1 dinar 24K

5 dinar 24K

5 dinar 24K

10 dinar 24K

10 dinar 24K

Seperti biasa, setiap pembelian produk Public Gold akan di sertakan dengan sijil ketulenan nya sekali. Oleh kerana dinar ini berstatus LBMA, maka dinar ini telah di seal kan sekali dengan sijil tersebut.

But dont worry kalau anda nak pakai duit. Dinar ini boleh di pajakkan di Ar-Rahnu Pos Malaysia. Mereka tidak akan membuka seal tersebut.

Harga dinar ini pula anda lihat di laman web publicgold.com.my yang mana ianya akan berubah setiap 20 minit berdasarkan harga emas dunia.

Kesimpulan.

Salah satu cara membuat pelaburan emas dengan cara yang termudah ialah dengan membeli dinar emas. Ini kerana harga dinar emas agak murah dan mampu dimiliki. Sekiranya anda baru hendak berjinak-jinak dengan pelaburan emas, saya cadangkan anda bermula dengan dinar emas.

Selain rupanya yang cantik, dinar emas mempunyai keistimewaannya yang tersendiri. Ia boleh digunakan sebagai mas kahwin, membayar zakat dengan lebih tepat, sebagai hadiah kepada orang tersayang serta penyimpan nilai yang unggul.

Sehingga berjumpa lagi 🙂

 

11 Apr

Promosi terbaru dari Public Gold untuk bulan April 2015

Salam semua.

Anda berminat untuk menjadi dealer Public Gold? Tapi tak cukup RM30K? No prob! Sekarang ni ada promosi terhebat dari Public Gold, syarikat emas pelaburan no 1 di Malaysia.

  1. Jika anda student, maka anda hanya perlukan RM500 untuk menjadi dealer! Bagaimana caranya? Mudah sahaja. Mulakan dengan akaun GAP.
  2. Jika anda seorang kakitangan kerajaan, anda hanya perlukan RM5000 (GAP) untuk menjadi dealer. Murah tu…
  3. Dan jika anda ingin menjadi seorang Priority Dealer (PD) terus, modal yang di perlukan hanya 250 gram! Kalau ikut harga sekarang cuma RM37K++. Anda boleh campurkan gold tu; 10 gram, 20gram dan lain-lain sehingga cukup 250 gram. Kalau takde promosi ni nak jadi PD perlukan Rm100K. So, banyak jimat ni.

Semua promosi ini akan berakhir pada 30 April 2015. So, cepat-cepat hubungi saya sekarang!

promo1promo2promo3

13 Jan

Seminar GST dan Prinsipal Syariah ke atas Emas Fizikal

Salam

Anda free 31 Januari ni? Kalau ye, saya jemput anda untuk hadir ke seminar GST dan Prinsipal Syariah ke atas emas fizikal yang akan di adakan di TH Hotel Kelana Jaya bermula dari jam 8.00 pagi sehingga 5.00 petang.

GST dan Prinsipal Syariah ke atas Emas Fizikal

Seramai 4 orang penceramah di jemput untuk berkongsi idea dan pandangan tentang topik tersebut dan sudah tentulah yang paling di tunggu-tunggu ialah sifu saya, En Azizi Ali, Mentor Kewangan #1 Malaysia. Beliau akan berkongsi pandangan di dalam satu topik yang di beri tajuk “Cabaran Pasaran Emas Fizikal Terkini Malaysia”

Baik. Kalau anda berminat, harga tiket cuma RM100, siap makan. Hubungi saya di talian 012-9965946 untuk menempah tiket anda sekarang.

Sehingga berjumpa lagi k!

12 Jan

Seminar pelaburan emas yang tepat dan selamat

Salam.

Bagi memastikan anda berada di dalam trek pelaburan yang betul untuk tahun 2015 ini, saya menjemput anda untuk hadir ke seminar “Kenapa Anda Perlu Menyimpan Emas” oleh sahabat saya, Syukor Hashim. Di bawah ini adalah jadual seminar beliau:

Seminar Pelaburan Emas

Seminar Pelaburan Emas

Saya juga akan ada di sana bersama-sama dengan beliau. So, basically anda dapat 2 in 1; ilmu tentang pelaburan emas fizikal yang tepat dan selamat dan ilmu online trading, terutamanya spot gold dan currency.

By the way, seminar ini 100% percuma. Yep. FREE. Datang saja, jumpa saya. Ada soalan, sila tanya. OK?

Semoga kita berjumpa lagi!  Terima kasih.