Beli emas secara ansuran dengan EPP dari Public Gold

Salam.

Untuk memastikan anda mampu untuk membeli emas, Public Gold telah memperkenalkan satu kaedah pembelian emas seara ansuran atau di kenali sebagai Easy Payment Purchase (EPP).

Apa yang perlu anda tahu mengenai EPP?

  1. Semua produk Public Gold yang berharga RM500 ke atas, layak untuk menggunakan kaedah EPP.
  2. Harga produk yang di beli akan di bahagikan kepada 4 bulan bayaran.
  3.  Admin fee sebanyak 0.5% atau minimum RM5 akan di kenakan.
  4. Setelah anda selesai membayar selama 4 bulan, bawak resit original ke cawangan Public Gold berdekatan dan ambil produk anda.
  5. Jika anda ada duit lebih dan setelkan keseluruhan bayaran pada bulan ke 2, di persilakan. Lagi cepat, lagi bagus. Maksimum 4 bulan saja ye.

Di bawah ini ada contoh EPP yang saya selalu buat:

Easy Payment Purchase (EPP) Public Gold

Easy Payment Purchase (EPP) Public Gold

So berdasarkan kepada contoh EPP di atas, anda dapat lihat bahawa harga produk (1 dinar) tersebut ialah RM563. Setelah di bahagikan kepada 4 bulan, customer saya akan membayar sebanyak RM146 untuk bulan pertama, kemudian RM141 (bulan kedua), RM141 untuk bulan ketiga dan untuk bulan ke empat hanya RM140.

Mudah kan? Ini lah kelebihan EPP.

Apa tunggu lagi? Mulakan simpanan emas anda dengan EPP dari Public Gold. Mudah dan telus.

2 comments

  1. Salam tuan. Jika sudah bayar sehingga bulan ke-3 tiba2 nak cancel pembelian, boleh tak kita dapatkan balik bayaran 3 bulan yang dah dibuat termasuk admin fees? Dan ada saya terbaca dari master dealer lain yang katakan premium tidak termasuk dalam EPP. Dia tunjukkan resit pada bulan mei 2017 dimana charge Admin fee + Premium = RM15 (1 dinar). Boleh tuan huraikan dengan lebih lanjut. Terima kasih 😊

    1. salam tuan.
      1. kalau tuan dah bayar sampai bulan ke 3, kemudian nak cancel pembelian,tuan boleh jual gold tu ke PG terus. tuan tak dapat balik semua bayaran (3bulan) + admin fee tu. PG akan beli dari tuan ikut harga semasa.
      2. Untuk first payment, tuan kena bayar ansuran bulan pertama+admin fee. untuk bulan ke dua sehingga ke 4, just bayar ansuran sahaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *