Bagaimana mahu membuka real akaun di FXPrimus?

Salam semua.

Terima kasih kerana menunjukkan minat untuk membuka real trading akaun di FXPrimus. Saya menjangkakan yang anda telah pun berlatih bersungguh-sungguh di demo akaun sebelum anda membuka real akaun. Harap nya begitu lah ye.

Baik. Langkah-langkah yang perlu anda lakukan ialah seperti berikut:

1. Klik pada link ini: www.fxprimus.eu/shufaadmelakafx.

dashboard2. Kemudian, klik pada kotak Individual Account.

3. Isikan borang yang di sediakan. Untuk leverage, saya cadangkan anda bermula dengan 1:100.  Untuk spread, sila pilih Variable. Untuk deposit amaun, saya cadangkan anda bermula dengan USD1000.  Sebenarnya minimum deposit amaun ialah USD100, tetapi tak banyak yang anda boleh lakukan sekiranya anda bermula dengan modal sekecil itu. That’s why saya cadangkan minimum USD1000. Penuhkan details yang lain. Dah abis? Klik Next.

4. Seterusnya, cek email anda. Anda sepatutnya akan mendapat satu email dari FXPrimus. Buka email tersebut dan klik pada link yang di beri.

5. Anda akan di bawa ke Dashboard seperti dalam gambar di bawah. Masukkan username dan password ke dalam kotak login tersebut. Ia adalah username dan password yang telah anda daftar sebentar tadi.

dashboard2

 

6. Klik pada Profile yang terletak di sebelah kiri atas dashboard tersebut.

dashboard37. Kemudian, klik pada Documents. Di sini, anda perlu uploadkan dokumen seperti IC berwarna (depan) dan utiliti bil terkini. Kalau takde bil, boleh guna bank statement. Yang penting, pastikan alamat di bil/statement sama dengan alamat yang anda daftarkan di dalam profile sebentar tadi. ok?

8. Seterusnya, tunggu email dari FXPrimus. Jika takde masalah, akaun anda akan lulus dengan cemerlang dalam tempoh satu hari. Kalau tak, mungkin kene upload balik dokumen tu.

9. Selepas lulus, anda akan nampak item Fund Account di bahagian depan dashboard itu. Klik situ. Jika anda ingin fund akaun menggunakan Debit atau Credit card, klik pada Credit/Debit Card.

dashboard410. Klik pada logo Allied Wallet dan kemudian isikan borang yang di sediakan, termasuklah funding amaun. Berapa? USD1000 sahaja. Pastikan Bank yang provide debit/credit card anda membenarkan transaksi online ini di lakukan. Dalam kes Public Bank, by default amaun yang di benarkan hanya RM2000 sehari. Call Public Bank, minta dieorang increase kan kepada maksimum. Tak silap saya RM10000 sehari.

11. Kalau takde masalah, fund akan masuk ke akaun anda immediately. Anda juga akan mendapat email dari FXPrimus; MT4 ID dan password akan di sertakan di dalam email ini.

12. Buka MT4, login menggunakan ID dan password yang di berikan. Seterusnya, tradelah dengan hati yang tenang dan fikiran yang waras :).

Itu sahaja. Mudahkan? Jika terdapat sebarang masalah atau jika anda betul-betul sudah bersedia untuk membuka real akaun, sila hubungi saya.

TQVM!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *