3 broker forex pilihan saya

Salam.

Salah satu soalan yang sering ditanya kepada saya ialah “En Shufaad pakai broker apa?”

“Saya ada 3 broker.”  Jawab saya mudah. Jadi, 3 broker pilihan saya itu ialah:

1. FXPro – sehingga artikel ini di tulis, saya sudah 8 tahun dengan FXPro dan memang langsung tiada masalah. Broker yang superb dan highly recommended terutama kepada trader yang berpengalaman. Cuma bagi newbie, untuk real akaun, FXPro tidak menawarkan micro akaun. So, agak menggigil jugak jika anda mempunyai pengalaman dan modal yang ciput.

2. FXPrimus – ini lah broker yang selalu saya recommend kepada para pelajar saya dan newbie. Selain dari local support team yang awesome, mereka juga menawarkan micro lot di dalam real akaun. Selain itu, fund dari para traders juga di jamin selamat kerana adanya satu extra service yang di gelar FXPrimus Trust dengan caj yang minima.

3. City Index – kalau anda dah boring tengok MT4, City Index melalui IFX menawarkan platform Advantage Trader yang memang sangat lain dari MT4. Fungsi yang sama tetapi appearence yang agak berbeza. Di sini, perkataan contract size menggantikan lot size seperti di dalam MT4. Mempunyai ofis di Singapore dan saya dah pergi sana. Superb!

By the way, ini cuma pandangan saya sahaja. Di sebabkan saya ada real akaun dengan broker-broker di atas, jadi boleh lah saya cerita. Kalau tak , tak boleh lah.

So, kalau anda nak try demo akaun atau nak buka real akaun terus, klik sahaja pada link nama-nama broker tersebut. Register di situ ok!

Happy pipping semua!

FXPrimus

FXPrimus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *