Tengok ni dulu sebelum belajar trading dengan En Google

Ini screen shot dari student saya.

Seorang trader USD Index (.dxa. dxy) tegar. Umur 40-an, kerja kilang. Sebelum ni belajar dengan encik google, dengan alasan untuk jimat kos. Asyik ke laut je.

Last-last cari saya. Ambik kelas Personal Coaching. Ini lah hasilnya:

dollar-index-profit-n-lossFuh! Dasat. Saya tengok pun berpeluh.

Saya tanya dia, kenapa tak trade pair lain?

-Segan.

Hahahha.

Belajar forex dan spot gold secara Eksklusif – Personal Coaching!

Salam.

Jika anda inginkan suasana pembelajaran yang eksklusif – personal coaching atau 1 to 1, anda boleh hubungi saya sekarang.

Di bawah adalah detail untuk kelas eksklusif ini:

  1. Kelas bermula dari basic sehingga advance selama 3 hari.
  2. Topik akan merangkumi dari trading psikologi, risk and money management, teknikal analisis dan fundamental analisis.
  3. Selain dari market forex, anda juga akan di dedahkan dengan market spot gold, oil, index dan juga ekuiti.
  4. Setiap bulan akan ada kelas revision, juga 1 to 1, selama 2 – 4 jam.
  5. Anda juga boleh hadir ke kelas Group coaching yang akan di adakan 2 kali sebulan; secara percuma.
  6. Anda akan mendapat koleksi video mentoring dari tahun  2015, 2016 dan 2017.
  7. Group support melalui Telegram.

Yuran untuk kelas ini ialah RM3500 shj. Untuk deposit, anda hanya perlu membayar RM1750 dan baki nya di jelas kan semasa kelas.

Bagi yang berminat, sila hubungi saya di talian 012-9965946.

Terima kasih.

coaching-personal-one-to-one

Kelas Analisis Teknikal Harga Emas terakhir untuk tahun 2016

Salam.

Bagi yang berminat untuk mempelajari skil membaca graf harga emas, saya menjemput anda untuk hadir ke kelas Analisis Teknikal Harga Emas yang akan di adakan pada:

  1. Hari: Sabtu, 17 Disember 2016
  2. Masa: 9.30 am – 5.00 pm
  3. Tempat: TheCandles, Sunway
  4. Fee: RM250 (10 yang terawal akan dapat harga diskaun RM190 shj)

Apa yang akan anda pelajari di dalam kelas ini nanti?

  1. MT4 – installation dan setup
  2. Menggunakan tools dan function di dalam MT4
  3. Support dan Resistance
  4. Mengenalpasti paras terbaik untuk membeli dan menjual emas fizikal
  5. Potensi pelaburan silver dari sudut teknikal
  6. Halatuju pasaran gold & silver untuk tahun 2017

Jika anda berminat, sila hubungi saya di talian 012-9965946 untuk pendaftaran.

TQVM

athe1

Promosi hebat dari Public Gold! Beli 1 kg, FREE 5g!

Salam semua.

Bagi anda yang mempuyai modal lebih dan ingin membuat investment di dalam bentuk emas fizikal, sekarang ini merupakan masa yang terbaik.

Mengapa? Kerana sekarang Public Gold, syarikat pelaburan emas no 1 di Malaysia, sedang giat membuat promosi sempena Tahun Baru Cina.

pg-promoDengan setiap pembelian 1 KG emas fizikal, anda akan mendapat 5 g emas PERCUMA. Yup. Free 5 g emas 999.9.

Saya kira ini memang satu promotion yang sangat ohsem dan tak patut di lepaskan oleh sesiapa sahaja.

Bagi yang berminat, anda boleh hubungi saya di talian 012-9965946.

Selamat menyimpan emas!

Cepatnya masa berlalu, now its December already!

Salam semua.

Memang betul masa sekarang cepat betul berlalu. Mat salleh kate ‘time flies’. Pejam celik, pejam celik dah bulan end of 2016, dah sampai bulan Disember pun. Kalau anda jenis yang rajin buat azam baru setiap tahun, cuba cek balik. Yang mana dan capai, yang mana jadi capati. Kalau dapat 50% pun saya rasa dah cukup bagus tu.

Untuk saya, sepanjang 2016 ni trading has become so challenging. Sebagai trader, kita dah lalui Brexit (Jun) dan US Presidential Election (Nov). Now tengah tunggu FOMC this coming December; nak tengok sama ada Fed akan naikkan rate atau tidak. Selain dari itu juga, berlaku satu insiden yang di gelar ‘Fat Finger’ sekitar Oktober; yang mana puncanya di percayai oleh komputer programming error.

Dari segi trading, USD Index telah mencatatkan paras tertinggi, begitu juga dengan Dow dan S&P. Gold pula nampaknya sudah break paras 1200 dan berada di sekitar 1170. GBP terpaksa saya tinggalkan dahulu kerana impak dari Brexit ini masih lagi kuat. Jpy yang sangat kuat tahun ini sedang mengalami fasa retracement. dan CAD…yes, saya merasakan CAD berpotensi untuk menjadi lebih kuat tahun hadapan. Sebab? persetujuan yang di capai oleh OPEC baru-baru ini mungkin akan definitely stabilkan harga oil dan secara tidak langsung akan membantu mengukuhkan loonie.

Nonetheless, anything can happen in trading. Sebagai seorang trader, kita hanya trade apa yang kita nampak, bukan apa yang kita rasa. Ikut rasa binasa.

Happy trading guys, saya update kan more info later on ye. TQVM