Buku Candlestick bahasa Malaysia – The Power of Candlestick & Divergence

Salam.

Ok, firstly jangan terpedaya dengan tajuk nya. Memang saya sengaja letak tajuknya bahasa Inggeris sebab

  1. ia kedengaran lebih catchy dan
  2. saya pun tak tau apa nak di translate kan.

hehe.

So apa isi kandungan buku ini? Apa yang akan anda pelajari? Baiklah, secara asasnya buku in terbahagi kepada 5 bahagian:

  • Bahagian 1 – Basic technical analysis yang perlu anda kuasai
    • Trend, Support and resistance, Reversal
  • Bahagian 2 – Candlestick
    • Anatomi candle, Single pattern candle, High probability pattern, 2nd level reversal candle, Trade setup
  • Bahagian 3 – Divergence
    • Normal and hidden divergence, Elder’s divergence, divergence indicators
  • Bahagian 4 – Aplikasi pada chart
  • Bahagian 5 – Rujukan

Seperti tajuknya, fokus buku ini lebih kepada strategi candlestick dan divergence. Anda boleh lihat dengan jelas bagaimana saya mengaplikasi strategi ini di dalam bahagian 4.

Pada bahagian 5, saya berkongsi dengan anda semua buku-buku rujukan yang saya gunakan untuk menyiapkan buku ini. Motif? Jika anda tak paham atau inginkan ilmu yang lebih deep, sila direct dengan penulis buku tersebut.

Ok?

Oh ya! Saya dah tukar cover depan buku ini. lagi cun!

buku candlestick bahasa malaysia
buku candlestick bahasa malaysia

 

Kelas Analisis Teknikal Harga Emas bulan Julai 2016

Salam semua.

Untuk yang berminat menjadi seorang pelabur emas yang sofisikated dan bijak, saya sangat-sangat menggalakkan anda menyertai kelas Analisis Teknikal Harga Emas yang akan saya adakan di TheCandles, Sunway pada:

Tarikh: 31 Julai 2016 bertempat

Masa:  9.30 am sehingga 5.00 pm

Yuran: RM250 shj.

Apa yang akan anda pelajari di dalam kelas ini?

  1. Bagaimana mahu membeli dan menjual emas pada harga terbaik
  2. Bagaimana mahu membaca perisian MT4
  3.  Analisis teknikal yang di gunakan untuk membaca harga emas dunia.

Kesimpulan nya, jika anda menyertai kelas ini, pandangan anda tentang harga emas juga akan berubah dan anda juga akan menjadi seorang pelabur yang lebih mantap kerana anda tahu bila dan di mana paras harga yang sesuai untuk anda membeli atau lagi best, memborong emas.

Untuk pendaftaran, sila hubungi 012-9965946.

TQVM