Salam.

Menjelang Disember ini, cakap-cakap berkenaan kemungkinan Fed akan menaikkan kadar interest rate nya sudah semakin kencang. Ini di kuatkan lagi dengan data dari NFP yang sangat baik dan pada masa yang sama, mengejutkan.

Bagi seorang trader currency, situasi ini akan menyebabkan mereka confuse dan teragak-agak untuk mengambil position. Terutamanya sekali yang berkaitan dengan USD pair. Dengan mengambil contoh EURUSD yang seperti sudah sampai ke satu paras support yang kuat, traders tidak pasti sama ada price boleh bounce atau break dari paras support tersebut. Dan kebanyakan nya akan mengambil jalan selamat; stay out of the market.

Ini kerana ketidaktentuan seperti ini akan menyebabkan traders mengambil position based on gerak hati, sentiment dan hearsay – yang mana ini bukanlah kaedah terbaik untuk trade.

Saya akan mengambil pendekatan yang berbeza. Sangat berbeza sehinggakan saya memilih untuk tidak trade currency (terutama yang berkaitan dengan usd) tetapi akan terus ke US stock market.

Kenapa US stock market? Kenapa bukan Bursa Malaysia? Terlampau banyak kelebihan US stock market berbanding Bursa..insya allah satu hari nanti saya akan terangkan; itu pun jika anda benar-benar ingin tahu.

Di dalam memilih stock mana yang akan saya trade- beli atau jual, saya akan mencari stock yang kebal dari pengaruh Fed interest rate. Dan setelah membuat beberapa kajian penting, saya memilih 4 stock ini, Facebook, Amazon, Netflix dan Google – yang juga di kenali sebagai FANG.

fb 17 nov 2015Facebook – harga semasa ialah $104.04.

amazon 17 nov 2015Amazon – harga semasa $647.81

netflix 17 nov 2015Netflix – harga semasa $111.35

google 17 nov 2015Google – harga semasa $728.96.

Baik. Itu adalah senarai 4 stock yang akan saya mulakan. Jika anda ingin trade US stock, 4 inilah yang saya cadangkan kepada anda. Ingat – FANG. Next time saya akan ceritakan bagaimana saya dan anda boleh membeli atau menjual stock-stock ini dengan modal yang kecil.

Happy pipping!

Salam semua.

big sale group coaching

Sempena dengan pelancaran DVD Group Coaching: Successful Trader’s Blueprint, saya ingin menawarkan kepada anda peluang untuk mengikuti kelas Group Coaching dengan harga promosi.

Ye. Harga promosi yang saya tawarkan ini hanya berjumlah RM999 berbanding harga asal RM1500.

Apa lagi yang saya tawarkan kepada anda?

Extended support dari 6 bulan kepada 1 tahun! Maksudnya, anda boleh refresh kelas ini secara PERCUMA selama setahun (cuma bayar duit makan RM20 sahaja) dan anda juga akan mendapat servis lain seperti sesi Mentoring Video dan Weekly Trading Tips selama 1 tahun!

Menarik?

Owh, ada lagi. Jika di dalam tempoh 1 tahun ini, saya gagal membentuk anda menjadi seorang trader, maka anda berhak untuk menuntut kembali RM999 dari saya. Ini adalah MONEY BACK GUARANTEE yang tergila yang pernah saya buat!.

Bukan 30 hari. Bukan 60 hari. Tapi 1 tahun! Siapa yang boleh bagi macam ni?

Dengan kos RM999 untuk setahun, anda sebenarnya membelanjakan hanya RM83.25 sebulan. Lebih murah dari bil internet atau bil Astro anda.

Bagaimana pula dengan modulnya? Apa yang akan anda pelajari sama dengan apa yang anda lihat di 6 Month Coaching Program saya. Anda boleh klik di sini: http://bit.ly/6MonthCoaching untuk melihat modul lengkap.

Saya harap anda ambil peluang ini. Tempoh promosi ini hanya dari 9 November sehingga 15 November 2015.Apa yang anda perlu lakukan ialah:

1. Buat bayaran RM999 ke no akaun Maybank 5541 1010 5387 Candlestick Consulting.

2. Watsapp slip payment beserta nama penuh dan tarikh kelas yang ingin anda booking. Anda boleh lihat tarikhnya di dalam poster di atas.

3. Datang kelas dan bersedia lah untuk menjadi seorang Trader.

Itu sahaja. Mudah kan?

So, cepat-cepat ambil peluang ini sekiranya anda benar-benar ingin merubah masa depan anda dan menjadi seorang Trader yang sukses.

Terima kasih.

Salam semua.

Seperti biasa, ini adalah news yang paling di tunggu-tunggu oleh semua trader; secara tradisionalnya; dan sekarang menjadi news wajib tunggu oleh penyimpan dan pelabur emas profesional.

Sebelum saya menghuraikan nya dengan lebih lanjut, apa kata anda lihat jadual di bawah;

U.S.Labor-Reports-gold-price-and-silver-prices-NOV-2015

Ketika NFP bulan lepas hanya mencatatkan sejumlah 142K berbanding 201K (forecast), harga gold meningkat sebanyak 2.04% manakala silver meningkat 5.18%. Ini merupakan satu peningkatan yang ketara terutama sekali kepada harga silver di mana peningkatan ini merupakan yang tertinggi untuk tahun 2015.

Berdasarkan kepada jadual di atas juga, anda dapat lihat bagaimana most of the time harga gold dan silver mempunyai negative correlation dengan NFP. Untuk lebih tepat lagi sebenarnya, ialah US Dollar Index.

Untuk kali ini, NFP di sasarkan sebanyak 179K.

  • jika actual NFP > 179K, gold dan silver akan jatuh. (Jika ingin lihat harga gold dan silver jatuh banyak, maka NFP perlu > 200K).
  • jika actual NFP < 179K, gold dan silver akan naik.

Satu lagi news yang perlu diberi perhatian ialah Average Hourly Earnings kerana ia akan memberi gambaran kekuatan perbelanjaan secara keseluruhan. Untuk detail mengenai news ini, sila ke www.bls.gov.

Secara teknikalnya, saya melihat harga emas sedang menghampiri paras support yang terdiri dari psycho level $1100.

gold 6 nov 2015

Berdasarkan kepada chart di atas, paras support $1100 sebelum ini mempunyai kebolehan untuk menarik bargain hunters kembali ke dalam pasaran. So, secara teknikalnya saya tidak terperanjat sekiranya saya melihat harga akan bounce dari paras $1100 tersebut, walaupun data NFP mencatatkan angka yang agak baik.

Sekali lagi yang perlu di beri perhatian sebenarnya adalah bagaimana investor dan trader mengambil data NFP sebagai satu hint kepada kebarangkalian Fed menaikkan interest rate nya Disember ini. Still very cloudy, still very uncertain but saya still berpendapat mereka (Fed) tidak akan menaikkan rate tersebut tahun ini.

Happy pipping!

Salam.

silver 3 nov 2015edit

Berdasarkan kepada chart di atas, things doesn’t look good for silver. Hal ini berlaku apabila paras support $15.62; yang mana merupakan satu paras support/resistance yang kuat berdasarkan kepada historical movement nya sebelum ini; telah di pecahkan (breakout).

Ini membuka kemungkinan kepada freefall towards next support area di paras $14.50. Hakikat ini di sokong oleh kejatuhan momentum yang di tunjukkan oleh MACD.

Jika silver berjaya turun ke paras tersebut, ini akan membuka peluang kepada buyer untuk kembali membeli (bargain hunting) dan seterusnya menghadkan penurunan harga di paras tersebut.

Happy pipping!

Salam semua.

Tak sempat untuk sertai saya di kelas-kelas sebelum ini? No prob. Bulan November kan ada.

  1. 7 & 8 Nov (Sabtu dan Ahad) – kelas Group Coaching: Successful Trader’s Blueprint                                                   Masa: 9.00 am – 5.00 pm   Fee: RM1500
  2. 14 Nov (Sabtu) – kelas Gold Investment 101  Masa: 9.30 am – 5.00 pm Fee: RM100
  3. 15 Nov (Ahad) – kelas Analisis Teknikal Harga Emas Masa: 9.30 am – 5.00 pm Fee: RM250

Untuk pendaftaran, sila hubungi 012-9965946. TQVM 🙂

6MONTH