3 broker forex pilihan saya

Salam.

Salah satu soalan yang sering ditanya kepada saya ialah “En Shufaad pakai broker apa?”

“Saya ada 3 broker.”  Jawab saya mudah. Jadi, 3 broker pilihan saya itu ialah:

1. FXPro – sehingga artikel ini di tulis, saya sudah 8 tahun dengan FXPro dan memang langsung tiada masalah. Broker yang superb dan highly recommended terutama kepada trader yang berpengalaman. Cuma bagi newbie, untuk real akaun, FXPro tidak menawarkan micro akaun. So, agak menggigil jugak jika anda mempunyai pengalaman dan modal yang ciput.

2. FXPrimus – ini lah broker yang selalu saya recommend kepada para pelajar saya dan newbie. Selain dari local support team yang awesome, mereka juga menawarkan micro lot di dalam real akaun. Selain itu, fund dari para traders juga di jamin selamat kerana adanya satu extra service yang di gelar FXPrimus Trust dengan caj yang minima.

3. City Index – kalau anda dah boring tengok MT4, City Index melalui IFX menawarkan platform Advantage Trader yang memang sangat lain dari MT4. Fungsi yang sama tetapi appearence yang agak berbeza. Di sini, perkataan contract size menggantikan lot size seperti di dalam MT4. Mempunyai ofis di Singapore dan saya dah pergi sana. Superb!

By the way, ini cuma pandangan saya sahaja. Di sebabkan saya ada real akaun dengan broker-broker di atas, jadi boleh lah saya cerita. Kalau tak , tak boleh lah.

So, kalau anda nak try demo akaun atau nak buka real akaun terus, klik sahaja pada link nama-nama broker tersebut. Register di situ ok!

Happy pipping semua!

FXPrimus
FXPrimus

Dah topup akaun Gold Accumulation Program (GAP) anda?

Salam.

Para pelabur dan penyimpan emas yang bijak. Saya ada 2 soalan.

  1. Dah mulakan akaun GAP anda? Anda tahu kan anda boleh kumpul emas sikit-sikit di sini?
  2. Bagi yang sudah ada akaun, anda dah topup belum?

Sekarang ni harga emas 999.9 untuk akaun GAP ialah RM140.00.

Harga GAP dari Public Gold
Harga GAP dari Public Gold

Mungkin boleh turun, mungkin juga boleh naik lagi. Nobody knows for sure. Tapi jika anda mula menyimpan sekarang, sekurang-kurangnya anda boleh membuat perbandingan dan juga membuat averaging atau pemurataan kepada harga yang akan datang.

Tak mula akaun GAP, macam mana nak tahu kan?

Dan sekarang ni Public Gold sudah keluarkan emas LBMA yang mana jika anda membeli nya menggunakan GAP, ia akan jadi lebih murah.

Ambil tindakan dan hubungi saya sekarang.

Terima kasih.

Buku Analisis Teknikal Harga Emas sudah di kemas kini

Salam.

Saya baru selesai mengemas kini (update) buku Analisis Teknikal Harga Emas dan sekarang menunggu cetakan buku tersebut di keluarkan dari kilang. Buat pengetahuan anda, ini merupakan kali ke 5 buku ini di update semenjak dari tahun 2010.

Pembaharuan kali ini lebih kepada manual untuk muat turun perisian Meta Trader 4 dari broker FXPrimus,  charts yang lebih update dan juga pengemaskinian keseluruhan settings di dalam buku tersebut. Bukan major update tetapi lebih kepada memastikan para pembaca dapat memahami teknik-teknik membaca harga emas dengan lebih mudah dan pantas.

Harga nya masih sama, RM60 siap pos. Walaupun tahun depan ada GST, tapi jangan risau. Saya tak akan naik kan harga.

Anda boleh order buku ini dari saya, sekarang. Insya allah next week saya akan poskan. Dan jika anda salah seorang peserta seminar Kolej Jutawan Azizi Ali, kita akan jumpa hari Sabtu ini, 13 Disember di Dewan MCA Ampang. OK?

Terima kasih.

Analisis Teknikal Harga Emas V5
Analisis Teknikal Harga Emas V5