Berapa modal untuk trade forex?

Minimum $100. Atau RM420.

Atleast itu minimum untuk buka real akaun di FXPrimus.

Kalau anda modal lebih besar, lebih bagus. Contohnya, saya selalu galakkan student saya untuk start dengan minimum $1000 atau 1K atau RM4200.

Sebab apa? Sebab modal yang besar akan beri kita kelebihan dari segi free margin. Selain itu, nak kira lot size pun nampak lebih proper.

Tapi saya cuma ada $100 saja. – kata anda. No problem. Modal yang kecik untuk permulaan adalah ok. Cuma make sure lot size nya comel jugek. Saya syorkan guna 0.01. Atau paling besar 0.02.

Dan expectation juga kena adjust. Jangan lah dengan modal yang kecik tu kita harap boleh dapat 100% profit esok atau next week. Berpada-pada lah.

Lihat setiap profit dan loss sebagai percentage. Baru ada cahaya. Kalau tengok dalam nilai USD, lemah semangat kita nanti.

Lagi satu, duit modal untuk trading ni pastikan anda tak pinjam dari sesiapa ye. Ini purely duit simpanan anda. Dan kene ingat ada kebarangkalian ianya akan hangus seratur peratus.

So, kena bersedia ye!

Belajar trade forex dan spot gold

Keyword nya ialah anda nak belajar.

Kalau anda nak, saya yakin anda boleh dapat. Kalau tak nak, apa pun tak boleh.

Bagi yang berminat, saya senaraikan 5 education programs yang saya anjurkan.

  1. Personal coaching – ini kelas one to one selama 3 hari. Paling hardcore. Kelas di adakan di Melaka atau di tempat anda (dengan extra fee).
  2. Buddies coaching – kelas 3 hari dan menggunakan modul yang sama seperti kelas Personal coaching tetapi melibatkan 2-3 orang kawan baik. Maksudnya bukan one to one tapi anda + kawan baik anda. Maximum 3 orang sahaja.
  3. Fast Track 1 to 1 – kelas 1 hari di Melaka. Ini adalah kelas one to one. Bezanya dengan kelas Personal coaching ialah bilangan hari dan modul yang akan di ajar. Kelas ini di adakan di Melaka sahaja.
  4. Fast Track KL – kelas 1 hari di KL dan untuk 5 orang sahaja. Sesuai untuk yang zero basic dan beginner.
  5. MACD Indicator – bagi yang dah ada basic, kelas ni adalah untuk anda. Kelas 1 hari dan terhad kepada 5 orang sahaja.

Untuk detail, anda boleh klik link di bawah:

Atau nak lagi best, terus hubungi saya di nombor 0129965946.

Terima kasih.