05 May

Cara-cara membuka GAP akaun di Public Gold yang paling mudah

Salam semua.

Saya nak kongsikan dengan anda semua kaedah atau cara-cara untuk membuka GAP akaun di Public Gold yang paling senang.

  1. Buka website Public Gold. Tengok harga GAP.
  2. Anda nak start berapa gram? 1 gram? 5 gram? 10 gram? Boleh je.
  3. Bukak maybank2u. Bank in kan amaun nya ke akaun Public Gold (No akaun: 5571 3923 8048). Contoh; 1 gram = RM187 x 10 gram (yg anda nak beli) = RM1870.
  4. Ambik gambar payment yang anda telah buat.
  5. Wasap slip payment ke nombor 012-3876919 beserta nama penuh, IC ,email dan introducer : Noor Shufaad (PG5467)
  6. Tunggu email confirmation dari PG.
  7. Kalau lambat sangat, telefon nombor tadi balik. dan cakap dengan Suhaila atau El atau Kelvin. Apa2 hal, roger dieorang.

Untuk kaedah lain, next time saya ajar ye. Ni kaedah paling mudah. Berenti tepi jalan pun boleh buat.

Cuba ye!

Shufaad – Master Dealer Public Gold (PG005467)

04 May

Pentingnya faham Risk & Money Management dengan baik.

Salam.

Secara realitinye, dlm 10 position yg saya ambil mungkin saya akan untung 7 dan rugi 3. Mungkin juga untung 6, rugi 4.

Atau mungkin untung 5, rugi pon 5. Fair. 50-50.

Tapi akhirnya saya still akan untung. Kenapa? Ini kerana saya sentiasa berpegang kpd rule di bawah:

Reward > Risk.

So, if risk saya ialah 2% per trade.
Reward saya mesti sentiasa lebih besar dr 2%. Mungkin 3, lebih baik 4%.

Faham kan?

So mulai sekarang, jaga risk bebaik k.
Takde signal yg akan menjanjikan 100% profit. Walaupun SOTG dr sy sndiri.

Dan jangan salahkan orang lain sekiranya akaun anda blow atau MC. Akaun anda, tanggungjawab anda.

Tqvm

Shufaad
The Authentic Trader

<<Klik sini: http://bit.ly/SayaTrader untuk buka real akaun dan dapatkan SOTG secara FREE>>

01 May

Apa yang akan anda pelajari di dalam kelas Personal Coaching?

Secara ringkasnya, ini adalah antara topik-topik yang bakal anda pelajari selama 3 hari bersama saya di dalam kelas Personal Coaching:

1. Trading psikologi
– trading objective
– handling losses
– time management
2. Money & Risk Management
– reward to risk ratio
– lot size and leverage
– risk strategy
3. Technical Analysis
– support & resistance
– trend
– trade setup
– breakout strategy
– reversal pattern strategy
– pullback strategy
– divergence signal
4. Fundamental Analysis
– the role of central banks
– what news to look for

FYI, anda bukan sahaja akan di dedahkan dengan market forex, tetapi juga market spot gold, silver, oil dan juga index utama US seperti Dow dan S&P. Selain itu juga, strategi yang anda pelajari di dalam kelas ini, boleh juga di gunakan untuk pasaran Bursa; jika itu yang ingin anda trade.

Apa yang lebih penting ialah, anda akan mendapat support dari saya sampai salah seorang dari kita mati. Ok?

Kepada yg berminat, sila hubungi saya di no 012-9965946.

Terima kasih.

Shufaad
The Authentic Trader

11 Apr

Seminar Dari Fizikal ke Spot Gold bulan April 2017

Salam.

Bagi anda yang tertanya-tanya bagaimana mahu membuat keuntungan semasa harga emas naik dan juga turun, saya menjemput anda untuk hadir ke seminar saya yang bertajuk ‘Dari Fizikal ke Spot Gold’ yang akan di adakan pada tarikh dan tempat seperti berikut:

Masuk adalah PERCUMA. Untuk pendaftaran, sila watsapp ke number 012-9965946.

TQVM

06 Apr

5 sebab mengapa Forex Trading boleh menjadi kerjaya dan bisnes terbaik anda

Salam.

Sepanjang saya terlbat di dalam dunia coaching ini, ada pelbagai sebab kenapa student saya ingin menjadi seorang trader. Di sini saya senaraikan 5 sebab popular yang saya sering dengar dari para student saya:

  1. Ingin mulakan perniagaan tapi modal tak besar – dengan forex trading, modal minimum yang di perlukan hanyalah $100 (RM470) sahaja. Saya tak tau apa perniagaan konvesional yang memerlukan modal sekecil itu. Setau saya hanya bisnes networking atau MLM yang mungkin (saya kata mungkin) setara dengan nya.
  2. Malu nak menjual kepada kawan dan family – di dalam dunia trading, anda juga menjual dan membeli tetapi ianya berlaku di dalam platform. Tak payah jumpa customer, tak payah buat appointment. Tak payah nak malu. Tak pernah lagi saya jumpa trader yang malu untuk tekan button sell atau buy.
  3. Ingin fleksibiliti di dalam waktu kerja – apabila anda terpaksa punch card sebelum jam 8.00 am dan ianya berlarutan selama lebih 10 tahun, maka lama kelamaan anda akan berasa fed-up, muak dan rasa nak muntah. Di dalam forex trading, anda boleh trade anytime; sesi pagi, petang mahupun malam. Semuanya bergantung kepada anda dan strategi trading anda.
  4. Ingin lebih masa dengan family – kita harus akui, masa bergerak dengan sangat pantas. Di kala kita sibuk berkerja, anak-anak yang baru semalam lahir, sekarang dah boleh berlari. Begitu cepat masa berlalu sampaikan kite terlepas banyak moment dalam kehidupan mereka. Dengan menjadi seorang trader, kite bukan sahaja boleh bekerja mencari rezki untuk mereka, malahan kita masih boleh bersama dengan mereka; 24 – 7.
  5. Ingin mencari bisnes baru selepas pencen – ada sebahagian student saya yang berusia 50 tahun ke atas dan mereka sedang menghampiri umur pencen. Tidak seperti di kampung yang masih lagi mempunyai tanah untuk bercucuk tanam, pensioners di bandar tidak mempunyai keistimewaan begitu. Mereka juga sudah tentu tidak mahu melakukan hard sales atau door knocking sales hanya untuk survive hidup selepas pencen. Maka saya rekemen forex trading sebagai kerjaya atau bisnes pilihan terbaik selepas pencen.

Ini cuma sebahagian dari reason yang saya biasa dengan dari student saya. Sudah tentu ada banyak lagi tetapi cukup setakat yang ini ini dulu. So, jika anda merasakan salah satu satu dari reason ini kena dengan anda, maka saya menjemput anda untuk memulakan langkah pertama menjadi seorang trader.

Mari kita bersama-sama menjadikan forex trading sebagai satu kerjaya dan bisnes masa depan kita.

Shufaad

05 Apr

Bagaimana mahu menggunakan Pivot Point indikator?

Salam.

Pivot point merupakan satu indikator yang mudah di gunakan dan pada masa yang sama sangat penting. Indikator ini terdiri dari paras Pivot (DPV) dan paras support (S1 – S3) dan resistance (S1-S3). Selain itu, ada indikator pivot yang turut menunjukkan paras harga tertinggi (YH) dan harga terendah (YL) hari sebelumnya.

Berdasarkan pengalaman saya juga, inidikator ini merupakan satu kaedah mudah untuk mereka yang tercari-cari di mana hendak meletakkan paras support & resistance kerana ianya akan menandakan paras-paras ini secara automatik.

Terdapat pelbagai jenis pivot, yang paling biasa atau classic adalah seperti contoh di bawah ini. Ianya adalah daily pivot dan saya banyak gunakan di time frame M15 dan H1. Selain itu, anda boleh juga boleh mengguakan Weekly atau Monthly pivot berdasarkan trading style anda.

Mari saya tunjukkan bagaimana cara mudah untuk menggunakan indikator ini:

  1. Secara amnya, jika price semasa berada di atas paras DPV, anda perlu mencari peluang untuk long atau buy di dalam market. Sebaliknya, jika price semasa berada di di bawah DPV, cari peluang untuk short atau memasuki position sell di dalam market.
  2. Strategi yang sering di gunakan bersama-sama indikator ini ialah breakout dan pullback.
  3. Breakout – Jika price break Yesterday High (YH), ini adalah peluang untuk buy, manakala jika price break Yesterday Low (YL), sile sell. Selain itu, jika price melakukan bullish breakout pada DPV, ini juga merupakan buy signal untuk anda. Dan jika bearish breakout ke atas DPV, maka ia adalah satu sell signal.
  4. Pullback – ianya sering berlaku terutama apabila market pada hari sebelum nya berada di paras 0verbought atau oversold. Kebiasaanya, price akan pullback atau retrace sedikit. Cari peluang untuk buy  selepas price pullback dan anda lihat adanya bullish reversal pattern di area DPV. Jika sebaliknya, perhatikan bearish reversal pattern selepas satu pullback di area DPV.
  5. Support dan Resistance di gunakan sebagai take profit target, dengan S2 dan R2 merupakan target yang paling kerap di capai (berdasarkan pengalaman saya).
  6. Jika price berada di S3 atau R3, jangan buy atau sell lagi. Sebaliknya, jika terdapat tanda-tanda berlakunya reversal atau retrace, anda boleh mengambil counter trade – cuma dengan risk yang kecil.

Apa kata anda try pivot ini di MT4 anda. Anda boleh ikuti kaedah bagaimana untuk install pivot point di sini:

forexwatchers

Selamat mencuba!

 

04 Apr

Kelas Analisis Teknikal Harga Emas bulan April 2017

Bagi yang berminat untuk mempelajari bilakah timing terbaik untuk membeli emas fizikal, anda boleh hadir ke kelas Analisis Teknikal Harga Emas yang akan di adakan pada:

Tarikh: 29 April (Sabtu)

Masa: 9.30 am – 5.00 pm

Tempat: TheCandles, Sunway

Fee: RM250.

Buat pengetahuan anda, tempt adalah di hadkan untuk 10 orang sahaja per kelas. Untuk pendaftaran, sila hubungi 012.9965946.

TQVM

06 Mar

Bagaimana anda hendak booking sesi Personal Coaching bersama saya?

Salam.

Bagi yg berminat untuk menjadi seorang trader, sama ada full time atau part time dan pada masa yg sama ingin sesi private atau one to one coaching bersama saya, anda boleh lakukan perkara seperti di bawah:

  1. Bank in kan 50% deposit atau RM1750 ke akaun Maybank 554110105387 Candlestick Consulting.
  2. Pilih 3 tarikh yang anda kehendaki. Anda boleh pilih sama ada weekend atau weekdays. Sebagai contoh, anda pilih hari sabtu, ahad dan isnin (sila nyatakan tarikh). Atau anda nak pilih isnin, selasa dan rabu terus pun boleh. Sekurang-kurangnya mesti ada 1 hari weekdays.
  3. Whatsapp saya di talian 012-9965946 beserta slip bayaran dan tarikh pilhan anda.
  4. Saya akan check jadual saya. Sila beri saya masa antara 1-2 jam. Sekiranya tarikh yg anda pilih itu ok, saya akan inform.
  5. Bila tarikh dah ok, kita akan berjumpa di kelas. Biasanya utk sesi personal coaching, saya akan buat sama ada di Sunway atau di Ayer keroh. Make sure anda bawa laptop dan buku nota.
  6. Baki bayaran perlu di serahkan atau transfer semasa kelas pertama.

Mudah kan? Jika anda masih ragu-ragu lagi, anda boleh ke youtube dan search nama saya di situ. anda boleh tengok sesi mentoring video yang telah saya uploadkan. Anda boleh belajar bagaimana saya menganalisis market setiap minggu.

Dan jika anda rasa cara saya sesuai dengan jiwa anda, maka pilihlah saya untuk menjadi mentor anda. Insya Allah saya akan berikan support yang terbaik.

TQVM!