06 Mar

Bagaimana anda hendak booking sesi Personal Coaching bersama saya?

Salam.

Bagi yg berminat untuk menjadi seorang trader, sama ada full time atau part time dan pada masa yg sama ingin sesi private atau one to one coaching bersama saya, anda boleh lakukan perkara seperti di bawah:

  1. Bank in kan 50% deposit atau RM1750 ke akaun Maybank 554110105387 Candlestick Consulting.
  2. Pilih 3 tarikh yang anda kehendaki. Anda boleh pilih sama ada weekend atau weekdays. Sebagai contoh, anda pilih hari sabtu, ahad dan isnin (sila nyatakan tarikh). Atau anda nak pilih isnin, selasa dan rabu terus pun boleh. Sekurang-kurangnya mesti ada 1 hari weekdays.
  3. Whatsapp saya di talian 012-9965946 beserta slip bayaran dan tarikh pilhan anda.
  4. Saya akan check jadual saya. Sila beri saya masa antara 1-2 jam. Sekiranya tarikh yg anda pilih itu ok, saya akan inform.
  5. Bila tarikh dah ok, kita akan berjumpa di kelas. Biasanya utk sesi personal coaching, saya akan buat sama ada di Sunway atau di Ayer keroh. Make sure anda bawa laptop dan buku nota.
  6. Baki bayaran perlu di serahkan atau transfer semasa kelas pertama.

Mudah kan? Jika anda masih ragu-ragu lagi, anda boleh ke youtube dan search nama saya di situ. anda boleh tengok sesi mentoring video yang telah saya uploadkan. Anda boleh belajar bagaimana saya menganalisis market setiap minggu.

Dan jika anda rasa cara saya sesuai dengan jiwa anda, maka pilihlah saya untuk menjadi mentor anda. Insya Allah saya akan berikan support yang terbaik.

TQVM!

03 Mar

Kelas Analisis Teknikal Harga Emas bulan Mac 2017

Salam.

Bagi yang belum berkesempatan untuk mengikuti kelas ini, next class akan di adakan pada 18 Mac 2017 (sabtu) di TheCandles, Sunway bermula jam 9.30 am sehingga jam 5.00 pm.

Yuran untuk kelas ini hanyalah RM250 sahaja.

Bagi yang berminat, anda boleh menghubungi saya di talian 012-9965946.

TQVM

21 Feb

Tawaran menjadi dealer Public Gold!

Salam.

Bagi yang belum menjadi dealer Public Gold, ada berita baik. Sekarang dengan Easy Payment Purchase (EPP) gold bar 100g anda layak untuk menjadi dealer. Yang paling best, EPP ini adalah untuk 10 bulan.

Yup, 10 bulan ansuran. Normal 4 bulan. Sekarang Public Gold buat offer.

Offer ni akan tamat hujung bulan ni. So bagi sesiapa yang ingin menjadi dealer dan pada yang masa membeli emas 100 g, ini adalah peluang terbaik anda.

Hubungi saya di talian 012-9965946 untuk info lanjut. Terima kasih.

20 Feb

Terima kasih traders di Sabah – Kota Kinabalu & Sandakan!

Minggu lepas sy berkesempatan untuk berkunjung ke Sabah, lebih tepat lagi ke Kota Kinabalu untuk berjumpa dengan para traders dan wannabe traders di Starbuck, Warisan Square.

Alhamdulillah, saya nampak masing-masing begitu bersemangat untuk menjadi seorang trader – lebih tepat lagi, trader yg profit. Ada di antara mereka yang sudah 3-4 tahun menjadi trader tetapi masih lagi belum konsisten. Ada juga yang baru hendak mengenali dunia trading tapi nampak begitu teruja.

Insya Allah with a lot of practise, saya yakin mereka akan berjaya.

Next stop sy ke Sandakan untuk ke kelas Analisis Teknikal Harga Emas. Kelas ini khusus untuk mereka yang ingin menjadi pelabur emas yang bijak – menggunakan ilmu analisis teknikal untuk membeli emas fizikal Public Gold.

Oleh kerana kelas ini adalah kelas basic, maka ianya senang di ikuti oleh para pelajar yang rata-rata tidak mempunyai basic langsung. Mudah, ringkas dan menepati objektif.

Terima kasih Sabah! Kita berjumpa di lain hari. Insya Allah!

16 Feb

Harga emas dunia boleh meningkat lagi

Salam.

Berdasarkan kepada pergerakan harga semasa, saya melihat tiada masalah untuk harga emas meningkat ke paras $1250. Dan jika paras ini berjaya di pecahkan (breakout), maka resistance zone $1300/05 akan menjadi sasaran seterusnya.

Salah satu faktor kepada kenaikan ini adalah di sebabkan adanya tanda-tanda penurunan di USD Index. Penurunan yang lebih ekstrem boleh berlaku sekiranya pattern head and shoulder berjaya di bentuk dan gap bertarikh 14 Nov 2016 berjaya di close.

Soalan nya. Sudahkan anda membeli emas; spot & fizikal?

07 Feb

Kelas Analisis Teknikal Harga Emas bulan Februari 2017

Salam.

Bagi yang berminat untuk mengikuti kelas Analisis Teknikal Harga Emas, anda boleh hadir ke lokasi dan tarikh seperti berikut:

  1. The Pavillion Hotel, Sandakan
    • Tarikh: 11 Feb (Sabtu)
    • Masa: 12.00 pm – 6.00 pm
    • Fee: RM250
  2. TheCandles, Sunway
    • Tarikh: 26 Feb (Ahad)
    • Masa: 9.30 am – 5.00 pm
    • Fee: RM250

Tempat adalah terhad kepada 20 orang peserta sahaja. Untuk pendaftaran, sila hubungi 012-9965946.

Terima kasih.

27 Jan

Buku Analisis Fundamental Harga Emas 2017

Bagi anda yang meminati emas dan ingin mengetahui apakah faktor-faktor yang bakal menggerakan harga emas untuk tahun 2017, ini adalah buku yang perlu anda miliki.

Buku Analisis Fundamental Harga Emas 2017 ini merupakan update version dari buku dengan tajuk yang sama yang telah saya tulis pada tahun 2014. Oleh kerana faktor fundamental seperti apa yang berlaku di US, di Britain dan sebagainya menjadi begitu kritikal untuk pasaran emas, maka saya telah mengambil inisiatif untuk mengemaskini buku ini dengan penambahan beberapa tajuk yang baru.

Isi kandungan buku ini adalah seperti berikut:

  • Gold Demand Trends
  • 4 isu yang bakal menggerakkan harga emas 2017
  • Peranan Federak Reserve dan komponen ekonomi di US
  • Kitco sebagai sumber fundamental

Harga jualan unutk buku ini hanyalah RM80 sahaja dan ianya adalah setebal 170 muka surat. Untuk pembelian, sila wasap saya pada nombor 012-9965946.

Terima kasih.

Buku Analisis Fundamental Harga Emas 2017

Buku Analisis Fundamental Harga Emas 2017

 

27 Jan

Belajar Forex Trading secara Personal Coaching

Salam semua.

Mulai tahun ini, saya akan hanya tumpukan kepada anda yang berminat untuk belajar forex trading secara Personal Coaching atau one to one coaching sahaja. Ini bermakna, tiada lagi kelas Group coaching untuk tahun ini.

Bagi anda yang berminat, kelas ini akan di adakan selama 3 hari (anda boleh pilh tarikh nya) bermula dari 9.30 am – 5.30 pm bertempat sama ada di Sunway atau di Melaka.

Kelas intensif ini akan memberi penekanan kepada 4 Trading Pillars; Psychology, Risk & Money Management, Technical Analysis dan Fundamental Analysis. Anda akan di dedahkan kepada strategi-strategi yang saya gunakan selama 11 tahun sebagai seorang trader Full Time.

Anda bukan sahaja akan di dedahkan dengan pasaran Forex, tetapi juga dengan pasaran spot gold, oil dan juga index (USD Index, S&P dan Dow). Ilmu yang bakal anda pelajari boleh juga di aplikasikan di dalam pasaran lain seperti FCPO, dan Bursa Malaysia.

Jika anda berminat, sila hubungi saya terus pada talian 012-9965946.

Terima kasih.

29 Dec

Tengok ni dulu sebelum belajar trading dengan En Google

Ini screen shot dari student saya.

Seorang trader USD Index (.dxa. dxy) tegar. Umur 40-an, kerja kilang. Sebelum ni belajar dengan encik google, dengan alasan untuk jimat kos. Asyik ke laut je.

Last-last cari saya. Ambik kelas Personal Coaching. Ini lah hasilnya:

dollar-index-profit-n-lossFuh! Dasat. Saya tengok pun berpeluh.

Saya tanya dia, kenapa tak trade pair lain?

-Segan.

Hahahha.